Konu sahibi; birinci şıktaki düşüncenize katılıyorum. Eğitim, çok ciddi bir iştir. Eldeki olanakların en iyisini yaptığımız hiç bir zaman söylenemez. Eksiklerimizi saymakla bitiremeyiz. istatistikler de ağlanacak haldeki durumumuzu gösteriyor.
Tablet ve akıllı tahta, kaliteli bir eğitim için illa da olması gereken araçlar değildir. Ne yazık ki çok havalı bir toplum olduğumuz için ön plana çıkarttık.
Bilim sıralamasında 63 ülke içerisinde 43. olmuşuz. Bilmem kaç yılında dünyanın onuncu büyük ülkesi olma yolunda iddalarımızı da duyunca içimden güler misin ağlar mısın diye sormak geliyor.
Eğitimde eşitlik konusunda ise nerede eşitlik var ki orada olsun arkadaşım. Doğudaki eşitsizliği torosların köylerinde de görürsünüz, çankırı veye karadeniz kırsalında da.
Demokrasinin olmadığı, sevgi ve saygısını yitirmiş toplumlar gelişmezzzz. Önceliğimiz demokrasi olmalıdır. Demokrasinin önündeki hangi engel varsa mücadele edilmelidir. Her insan kendini bilirse iyi bir başlangıç yapmış oluruz. Ne yazık ki gittikce kötüleşiyoruz.