Ülkemizin büyük ama küçük görülen bir sorunu

Değerli hocam, size çok teşekkür ederim. Fazlasıyla açıklayıcı olmuşsunuz ve bu açıdan bu durumu değerlendirme fırsatını bana sunduğunuz için teşekkür ederim. İşin içine kişinin yapısı girince dediğiniz durumlar meydana geliyor. Ama dediğim gibi, böyle bir şey öznel olduğundan dolayı

Hocam ülkedeki eğitimimiz kötü, fazlasıyla kabul edilebilir bir şey bu. Fakat Amerika ve Avrupa sunucularında durum çok daha beter. Duygusal bir siyahinin, eşcinselin veya kadının katlanması gereken bir sürü şey olduğunu söyleyebilirim.
Malesef eğitimi bile okuma yazma bilmek diploma almak zanneden ve cahilliği ise okuma-yazma bilmemek zannedenler asıl cahil olduklarını bilmiyorlar.
Eğitim ahlaki olmalı ve Cahillik bir bilgiyi bilmeme değil aksine o bilginin doğrusunu reddedip kendi yanlış bilgisiyle yetinmek yani bilgiye tok olmaktır zaten cahil olmayan biri bilgiye açtır hep.
 
Valorant gireyim demiştim zaten moralim bozuktu. Neyse girdim işte chatten yazdıklarımı okumuyorlar benim de mikrofonum yok telefona bağlayıp oradan alıyorum sesi bir açtım mikrofonu herkes dalga geçmeye başladı sesi tost makinesinden mi alıyorsun? Diyen oldu takımın yarısı beni muteledi. Oturdum orada öylece ağladım.
Ses cızırtı filan yapiyorsa mute atmaları normal birşey.
 
Merhabalar.
Hepimiz en azından bir defa Türk sunucusu olan bir rekabetçi oyun oynamışsınızdır.
Gerçekten zevkli olabilirler ama gerçekten büyük bir taciz ve hakaret dönüyor ve herkes bunlara karşı susuyor.
Oyunlarda küfür edersin ama bunu iki türlü yaparsın.
1. olarak arkadaşça samimi olarak eden ve 2. olarak zorbaık ve taciz amaçlı yapılan hakarer ve küfürler vardır.
Başta gerçekten bir çocuk girdiğinde ona edilmedik hakaret bırakmıyorlar ve her zaman sinirlerini atıyorlar. Bu ise kapat geç ya deniliyor ama bu aslında bir taciz ve hakaret.
Ben hatırlarım bir defasında çok kötü ağlamıştı çünkü hakaretin boyutu beni dayandıramadı. Lütfen arkadaşlar bu ciddi bir olay bazı insanlar alınmayabilir ama bazı inbsanlar benim gibi duygusal olarak yara alabiliyorlar o yüzden hakaret her zaman etkilidir lütfen hakaret etmeden oynayın kötüyse kötü deyin ama daha ötesini demeyin. Küçük kardeşlerim siz çok yapıyorsunuz ama 20-25 yaşında evli barklı adam bile kendisinden yaşta küçük bireylere ağzına gelen hakareti yağdırıyor ve o çocuk kendini savunmak amaçlı küfür ediyr ve yayılıyor.
Bunu önlemenin tek yolu iyi olun ve ahlakınızı bozmayın eğer herkes bir gün bunu başarırsa inanırım ki iyi olacak.
Tabi ki son dediğim şaka. Ben türklerden iyi ve sağlam bir topluluk hayalinin olamayacağına dağir iddiaya girerim bile o derece.
:D

Ya bu tarz şeylerden stres oluyorsanız rekabetçi Online oyun girmeyeceksiniz. ya da sadece arkadaşlarınızla gireceksiniz. Ayrıca bir çocuk tutup da kendi rütbesinde oynamayıp üst rütbelerde kendi kasmadığı başkasının kastığı hesapta giriyorsa millet tabi ki de küfreder. Ayrıca zaten öğrenci olanların arkadaş çevresi falan dışında Online oyun oynamasını önermiyorum. Güzelim AAA oyunlar duruyorken neden bir de Online oyunlarda saçma saçma başkalarıyla hayatımı hiç etkilemeyecek bir konuda rekabet edeyim. Ayrıca bundan daha önemli sorunlar dahi çözülemiyorken bu nasıl çözülsün insanların okul gibi bir eğitim yuvası olması gereken bir mekanda arkadaş çevresi sayesinde sigara ve benzeri kötü alışkanlıklara başlaması dahi durdurulamıyorken bu nasıl durdurulsun?
 
Malesef eğitimi bile okuma yazma bilmek diploma almak zanneden ve cahilliği ise okuma-yazma bilmemek zannedenler asıl cahil olduklarını bilmiyorlar.
Eğitim ahlaki olmalı ve Cahillik bir bilgiyi bilmeme değil aksine o bilginin doğrusunu reddedip kendi yanlış bilgisiyle yetinmek yani bilgiye tok olmaktır zaten cahil olmayan biri bilgiye açtır hep.
Katılıyorum. İşte bu konuda da bahsettiğiniz gibi nedenlerden dolayı TR serverlarında oynanmaz. Şahsen genelde TR serverlarında oynamıyorum. Eğer oynayacaksam bile ''mute'' liyorum.
 

Geri
Yukarı