Ülkeniz için savaşır mısınız?

Ben Vatan haini biriyim, zaten neden savaşayım ki? En azından siyasiler beni böyle tanımlıyor.

Bu devlet için değil savaşmak, elimden gelse 1 kuruş vergi bile vermem!

Aynısını düşünüyorum. Arkadaş o kadar vergi alıyorlar. Ülkenin ekonomisi hala da dibe doğru gidiyor. Adamlar ceplerini doldurmaktan başka bir şey yapmıyorlar.

Evet savaşırım, eğer bu sene kara astsubaylığı kazanırsam savaşacağım da. Savaşmam diyenler kendine Türk demesin, zira Atatürk'ün emanet ettiği gençler böyle olamaz. Eğer öyle bir savaş olursa kaçanlara ihtiyacımız yok, gerekirse kalanlarla ölürüz.

Son düzenleme:
İş oraya gelirse, geriye savaşmaktan başka ne geliyor ki? Kaçmak mı? Şu an bile istediğimiz ülkelere doğru dürüst gidemiyoruz, nereye kaçacaksın. Gönüllü olarak savaşır mıydım sorusuna gelirsek eğer; mevzu devletin aptallığının bedelini ödemekse bunu gönüllü olarak yapmam. Onun dışında kimse sahip olduğum bir şeyi zorla alamaz. Bir dal sigaramı da alamaz ülkemi de. En azından elimden geldiğince karşılığını veririm.

Aynısını düşünüyorum. Arkadaş o kadar vergi alıyorlar. Ülkenin ekonomisi hala da dibe doğru gidiyor. Adamlar ceplerini doldurmaktan başka bir şey yapmıyorlar.

Adamlar senden vergi olarak dolar euro almıyorlar farkındaysan ama sen dolar veyahut euro olarak veriyorsan onu bilemem.

Aranızda Türkiye'de yaşamayan veya Türk olmayan olabilir ama ben Türkiye üzerinden ele alacağım. Yarın bir gün Türkiye'de savaş çıksa ölmek pahasına top, tüfek ülkeniz için savaşır mısınız?

ben savaşacağımı düşünmüyorum.

Savaşalımda bir avuç insanı daha çok zengin edelim. Fırsat bu fırsat yurt dışına kaçardım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı