Ülkeyi Terk Etme İsteği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@AsjasFıdas1000 Hak etmeyen bir halk için ben kendimi feda etmem. Sen ediyorsan senin bileceğin iş.
Eğer bu ülke kişilere ve gruplara önem verseydi, zamanında beyin göçü yapıp, yıllar sonra süper başarılarla gündeme gelen insanları kendisinden soğutmazdı, gitmemesi için bir altyapı sağlardı.

Dediğim gibi, benim harcanacak hayatım yok 50 yıl sonraki nesil için. Ayrıca çocuğum olursa ona da bizim aldığımız şartlar altında eğitim aldırmak istemem, yani bu ülkede.

Vatan millet sakarya edebiyatı çok tutmuyor artık. Bireysel olarak kendini kurtaran gider. Senin eline de bir uçak bilet, indiğinde hazır bir iş verseler 2 dakika kalacağını sanmıyorum bu ülkede. Kandırmayalım kendimizi.

Ben bu ülkedeki hayatımdan memnun değilim. Siz çok memnunsanız kalmaya ve ülkeniz için, sonraki nesil için bir şeyler ortaya koyabilirsiniz. Ama bunu yapacaksınız lafta kalmasın lütfen, icraat görmek herkesin ve sonraki neslin hakkı :)
 
Son düzenleme:
  • Beğen
İfadeler: CYP
Vatan millet sakarya edebiyatı çok tutmuyor artık. Bireysel olarak kendini kurtaran gider. Senin eline de bir uçak bilet, indiğinde hazır bir iş verseler 2 dakika kalacağını sanmıyorum bu ülkede. Kandırmayalım kendimizi.

Evet, sen bunu kesinlikle ama kesinlikle yaparsın. Bundan hiç şüphem yok. Ama başkasına saygın yoksa da, en azından öz saygın için kendin hariç hiçbir insana bunu dememeni rica ediyorum.
 
Beyni olan göçüyor bildiğin.
İmkanım olsa terk ederdim,Çünkü artık cahil kitlenin arasında çürüyüp gitmekten bıkanlarla doldu ortalık.
Aslında bizim yöneticilerimizde sorun yok,onlara oy veren cahil kitlenin yaptığı işlerin kahrını biz çekiyoruz.
 
Gerçekler acıdır :) Söylediğim ile kendi düşünceni birleştirince çeliştiğini fark edince araya öz saygı sıkıştırıp konuyu dağıtma.

Benlik bir çelişki yok. Sen herkesi kendin gibi sandığın için önüne gelene istediğini diyebileceğini sanıyorsun. Başkasına yaptığın saygısızlık yetmiyormuş gibi kendini de değersiz görüyorsun. En azından kendini değersiz görme. Hayat bu şekilde çok acı verir.
 
Nerede yapmışım saygısızlık? Gösterebilecek misin? Hakkımda bu kadar atıp tutacak kadar kendini düşürme istersen daha fazla. Saygıyı senden öğrenecek değilim, haddini aşma.

Ben bu 4 haneli mesajımda hiçbir zaman hiç kimseye saygısızlık yapmadım. Sen de dahil çoğu kişiyi severim. Hakkında atıp tutmuyorum. Sen kendine "Bileti bulsam giderim." diyorsun, ben de evet öyledir, sen bilirsin diyorum. Bu saygısızlık değildir. Fakat kendine söylediğin bir şeyi başkasına söylemen doğru değil. Tek demek istediğim bu. Herkes aynı değil. Saygı gösteriyorum ve saygı da bekliyorum.
 
Hayranı olduğunuz ülkeler "Kaybolan yıllarımı geri versinler." demek yerine 300 yıl sonrasının bile planını yapıp, kendinden sonra geleceklere bir şeyler bırakıyor. O 300 yıl sonrasını düşünürken, sen veya benzerin bir insan böyle bir şey yaparsanız elbette kötü hayat yaşamaya mahkum olursunuz. Benim bu konularda hiçbir şey yapasım yok ama kaliteli de bir toplum istiyorum, öyle mi?

Klasik bir straw man ornegi.
Oyle bir sey demedim. Gelecegim icin yapacagim calismanin bir burokratinin vasifsiz oglunun cebini doldurmasini istemiyorum. Acik ve net.
Benim ortaya koydugum eser, Turkiye'de 10 lira, Amerika'da 100 liraya satiliyorsa gider orda satarim. Turkiye'yi o esere 100 lira verecek seviyeye gelinceye kadar kalkindirmak gibi bir misyonum yok. Olsaydi baska bir meslek secerdim kendime. Bu ulkenin okullarinda okudum, bu sokaklarda buyudum. Askerligimi yaptim, vergimi odedim. Borcumu odedim. Gerisi viz gelir tiris gider.

Bu mesajdan "Calismadan para kazanayim" anlamini cikarmak icin caba sarfeden insanlar nasil okuyor onu da anlamiyorum. Amerikali adam gerizekali mi ayni seye 100 lira veriyor Turkiye'de 10 lira verilirken? Sen Avusturya vatandasinin X liraya aldigi arabayi 3X liraya alirken "Oley be, ulkeme hizmet ediyorum" diye plaket mi bekliyorsun?
 
Bende hiç bir şekilde hakkımı zamanımı ve emeğimi helal etmiyorum umarim Allah pastasi yerken bulurlar şerlerini.

Bir bilgisayar almak icin papaz dolari arttiryor diye bel fitigi olmak.Kirmizi et yiyememek somon yiyememek. 16-12 saat calisma saatleri asgari ücret bok en kötü fatura parayı sıfırlıyor. Kız arkadasim geldi Uk'dan dedi valla yazık neyseki parasi 7 kati ..

Az kaldı sıkıyorum dişimi kendi boklarinda boğulacaklar şeriat dertleri kafa kesmek istiyorlarmış ? Atatürkten neden nefret eder bir insan? Alfabe degisti kiyafet degisti diye? Suriyeler canimizmis yav s.. bu ülkeyide , insaninida bu konular artık darlıyor gideceğim az kaldı. Azimle calisiyorum...

Umarim sende rotani cizersin. Git ve geri dönme aileni bile unut benim 16 senede kalbimi söktüler. Dünyanin hic bir ulkesinde boyle egitim yok hayat yok insanlar gencligini yasiyor ben 30 yasinda gibiyim a
...
Bizimkiler nargile ve gereksiz kafe sohbetlerinde zaman öldürmeye devam.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı