@Loyalty571 Ülkemizde milyonlarca Alevi varsa ve onlar da kendine müslümanım diyorsa, evet tartışmalı bir konudur. Ülkenizde hem laik hem müslümanım diyen on milyonlar varsa evet tartışmalı bir konudur. Bir şey bir yerde yazıyor diye, bu kutsal kitap dahi olsa, tartışmalıdır. Bu ülkede herkesin sizin gibi inanmadığının farkındasınız, sizin burada yaptığınız "ben doğruyum" demekten başka bir şey değil. "Herkes bu konuda benim gibi düşünmek zorunda çünkü kitabımda öyle yazıyor" o işler öyle olmuyor. Konuyu kapatan şey sizin düşünce özgürlüğünüzü kıstılama amacımdan değil, söylediğiniz görüşün realitede hiçbir anlam ifade etmeyişindendir. "Öyle değil, böyle." deyince bir şey olmuyor. Gerçekler değişmiyor. Bu gene tartışmalı bir konu olmaya devam ediyor.
Kaldı ki konunun buraya gelmesi de ne alaka. Şeriatçı tâbirini ben buldum sanki. Şeriatçı sözcüğündeki -çı,çi eki değil insanları rahatsız eden. İnsanları rahatsız eden şeriatın kendisi. Onun için sözcüğe takılmayın. Ayrıca laik müslümanlar şeriatdan bihaber olduğu için değil, şeriatın İslam'a zarar verdiğini, gerçek hayatta uygulanamadığını ülkeyi kaosa sürüklediğini, dini kalkan hâline getirdiğini düşündüğü için şeriata karşılar.
Şimdi hissediyorum ki siz "o öyle düşünenler, yanlış düsünüyorlar bakın şu ayette ne diyor" gibi bir söylemle bana geleceksiniz. Gelmeyin. Zaten konuyu niye buraya getirdiğinizi de anlamadım. Nerden çıktı bu Hüda Par ve şeriatçılık şimdi?