Üni/İş/Yazılım için MacBook Air mi yoksa Pro mu?

Spesifik olarak Huawei veya başka bir markayı önermedim ama 60Knın yarısı 30K ya güzel ASUS Lenovo, HP marka laptoplar bulunmakta ve işlerini ehli ile gerçekleştiriyorlar eğer Windows OS kullanmak istemiyorsan

Linux Ubuntu
Linux Mint
Linux Pop!_OS
Debain Distros

Bunları önerebilirim. Çünkü verdiğin paraya pişman olabilirsin bende web geliştirme üzerine çalışıyorum inan 3D grafik üzerine çalışmıyorsan milyarlar harcamana gerek yok. Aksine o paraya HP server Rack alır bir veri merkezinde barindirir kendi Cloud sistemini yazarsın

3D grafik üzerine çalışmıyorum hocam, şey Mac istememin sebebi dediğim gibi ekosistem ve mobilite ve iOS. Zaten iOS da UNIX tabanlı bildiğim kadarıyla. ASUS da bir opsiyon olabilir benim için tabii link atabilir misiniz?

3D grafik üzerine çalışmıyorum hocam, şey Mac istememin sebebi dediğim gibi ekosistem ve mobilite ve iOS. Zaten iOS da UNIX tabanlı bildiğim kadarıyla. ASUS da bir opsiyon olabilir benim için tabii link atabilir misiniz?
Hali hazırda aklımda bir model yoktu ancak bulabildiğim asagidaki var.

Dediğin gibi ekosistem seni cazip eden şeyse hiç mac dışına çıkmana gerek yok seni ancak mac kurtarır ama belirttiğin üzere 3D Grafik çalışmıyormuşsun bence daha ucuza daha iyi laptoplar arasan bulursun ki varlar. IOS a en çok benzeyen distrolar LINUXler zevkine ve ihtiyaçlarına göre kesinlikle aradigini bulursun çünkü çok fazla linux sistemi var.

Halihazırda aklımda bir model yoktu ancak bulabildiğim asagidaki var.

Dediğin gibi ekosistem seni cazip eden şeyse hiç Mac dışına çıkmana gerek yok seni ancak Mac kurtarır ama belirttiğin üzere 3D Grafik çalışmıyormuşsun bence daha ucuza daha iyi laptoplar arasan bulursun ki varlar. IOS'a en çok benzeyen distrolar Linux'ler zevkine ve ihtiyaçlarına göre kesinlikle aradigini bulursun çünkü çok fazla Linux sistemi var.

Hocam Gaming laptop olmaz ya hem oyun oynamıyorum bir de bunların fanları deli dehşet şu anki de Gaming laptop olduğu için biliyorum yani. Ama diğer Vivobook falan modeller nasıl bilgin var mı?

Hocam Gaming laptop olmaz ya hem oyun oynamıyorum bir de bunların fanları deli dehşet şu anki de Gaming laptop olduğu için biliyorum yani. Ama diğer Vivobook falan modeller nasıl bilgin var mı?
Açıkçası hepsini bilmiyorum ben lenovo ideapad kullanıyorum sana gönderdiğim modelden daha ucuz web geliştirme için bütün işimi görüyor ama sen tam olarak ne geliştireceksin anlamadığım için net bir şey soyleyemiyorum soğutma performansı iyi olan bir şeye ihtiyaç duyabilirsin diye düşüdüğüm için onu görderdim.

Birde artık nedendir bilmiyorum kalite algısı olarak gaming etiketi tercih ediliyor. Eskiden monitör'ün kaliteli olduğunj belirtmek için Professional Monitor diyorlardı şimdi Gaming diye satıyorlar hepsini ve ne hikmetse professional dedikleri monitörlerinde renk skalası falan gaminglere göre bayağı kötü kalıyor daha 1 hafta önce aldığım 2. Monitörden dolayı bu yorumu yapıyorum

Açıkçası hepsini bilmiyorum ben lenovo ideapad kullanıyorum sana gönderdiğim modelden daha ucuz web geliştirme için bütün işimi görüyor ama sen tam olarak ne geliştireceksin anlamadığım için net bir şey soyleyemiyorum soğutma performansı iyi olan bir şeye ihtiyaç duyabilirsin diye düşüdüğüm için onu görderdim.

Birde artık nedendir bilmiyorum kalite algısı olarak gaming etiketi tercih ediliyor. Eskiden monitör'ün kaliteli olduğunj belirtmek için Professional Monitor diyorlardı şimdi Gaming diye satıyorlar hepsini ve ne hikmetse professional dedikleri monitörlerinde renk skalası falan gaminglere göre bayağı kötü kalıyor daha 1 hafta önce aldığım 2. Monitörden dolayı bu yorumu yapıyorum
Ben de web geliştiriceğim büyük ihtimal js html css. Ya macbook air de çok ucuz aslında hem iphoneum ile çok uyumlu çalışıyorlar. Bilgin var mı acaba harici bir monitör hdmi 2.1 kablosu ile 165hz bir monitöre bağlayabilir miyim?

Yaşayan bilir hocam, iPhone için de öyle diyorlardı şu an çok memnunum kardeşime Samsung almıştım keşke ona da iPhone alsaymışım diyorum.
Senin gibi ben de MacBook PRO 16'' alacaktım. Development manager arkadaşıma sordum kendisi asus kullanıyor. Dediği şey şu: Bence boşyere MB o fiyatlara çok daha iyi Laptoplar var.
Sonuç olarak 4070+R9 7940HS(Batarya verimliliği şahane diyebilirim). Boş zamanlarımda oyun da oynamama rağmen daha fan sesi duyduğumu hatırlamıyorum.

Not: Apple Hateri değilim İpad Pro 12.9 kullanıcısıyım ama günlük hayat telefonum samsung galaxy idi.

Tekliflere açığım
Premium ile 41k.

Son düzenleme:
Senin gibi ben de MacBook PRO 16'' alacaktım. Development manager arkadaşıma sordum kendisi asus kullanıyor. Dediği şey şu: Bence boşyere MB o fiyatlara çok daha iyi Laptoplar var.
Sonuç olarak 4070+R9 7940HS(Batarya verimliliği şahane diyebilirim). Boş zamanlarımda oyun da oynamama rağmen daha fan sesi duyduğumu hatırlamıyorum.

Not: Apple Hateri değilim İpad Pro 12.9 kullanıcısıyım ama günlük hayat telefonum samsung galaxy idi.

Premium ile 41k.
Asus da güzel elbette bakacağım teşekkürler.

Ben de web geliştiriceğim büyük ihtimal js html css. Ya macbook air de çok ucuz aslında hem iphoneum ile çok uyumlu çalışıyorlar. Bilgin var mı acaba harici bir monitör hdmi 2.1 kablosu ile 165hz bir monitöre bağlayabilir miyim?
İşlemcinin ekran kartı değilde nvidia veya amd ekran kartı yongası bulunan laptoplarda 165hz veya daha fazlası için destek vardır ama işlemcide dahil olan ekran kartı birimi yüksek hzleri destekliyor mu desteklemiyor mu bilmiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı