Üniversite 2'de alttan ders almak mantıklı mı?

ibo scofield

Decapat
Daha fazla  
İyi günler 2. sınıfa geçen bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. 1. sınıfta ortalamam iyi değil ve bu sene sonu da WAT düşünüyorum bu sebeple ortalamayı kasmam lazım. 3. dönemde derslere ek kaldığım Fundamentals of Comp Eng. Dersini alacağım. Aklımdaki soru şu Calculus 1 dersini DD ile geçtim ve yüksek kredi (7 kredi) onu CB veya CC'ye bile çeksem bana yeter. Sizce bu derslerin üstüne Calculus 1 alınır mı? Yoksa Linear Cebir Statistics yeter Calculus 1 mi 3. sınıfa mı bırakayım? 3. sınıfta ders yükü daha mı az?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminizi bilmiyorum ancak benim okulumun sistemine göre alttan olan derslerimizi almadan dönem derslerini alamıyoruz. Danışmanımız derslerimizi onaylamıyor. Sizde de öyle bir durum söz konusu ise alttan olan tüm dersleri alman gerekecek zaten.

Alınır. 2. sınıf daha rahat sonuçta.

Hocam eminiz değil mi bazıları 3 daha kolay önce 2'deki dersleri hallet de diyorlar 😀

Bence en mantıklı zaman 2. sınıfta almak. Güzde birini, baharda birini alırsınız. Çok yormaz.

Herhalde yanlış anladınız hocam. 3 dönem derslerine ek kaldığım "Fundamentals" dersini alacağım onun da üstüne notum düşük olan "Calculus" dersini de alayım mı diye soruyorum yük fazla mı olur? 2. sınıf iyi zaman geçe bırakma diyorsanız onu deneyeyim.

Sisteminizi bilmiyorum ancak benim okulumun sistemine göre alttan olan derslerimizi almadan dönem derslerini alamıyoruz. Danışmanımız derslerimizi onaylamıyor. Sizde de öyle bir durum söz konusu ise alttan olan tüm dersleri alman gerekecek zaten.

Calculus dersini geçtim Fundamentals dersinden kaldım orda 3. dönemdeyim ve 3. dönem derslere ek Fundamentals'ı alacağım üstüne bunu da alırsam yük artar mı demek istedim.

Hocam eminiz değil mi bazıları 3 daha kolay önce 2'deki dersleri hallet de diyorlar 😀

Derslerinize göre değerlendirmeniz gerek bu durumu. 4. sınıfa geçen biri olarak, her türlü bana göre 2 daha kolaydı. 3. sınıfta algoritmalar, işletim sistemleri, otomata teorisi vs. çok ağır zaten.

Herhalde yanlış anladınız hocam. 3 dönem derslerine ek kaldığım "Fundamentals" dersini alacağım onun da üstüne notum düşük olan "Calculus" dersini de alayım mı diye soruyorum yük fazla mı olur? 2. sınıf iyi zaman geçe bırakma diyorsanız onu deneyeyim.
Yükseltme hedefiniz varsa bir döneme sıkıştırmayın demek istiyorum. Dönem başı 1 ders fazladan alırsanız daha rahat olur.

Yükseltme hedefiniz varsa bir döneme sıkıştırmayın demek istiyorum. Dönem başı 1 ders fazladan alırsanız daha rahat olur.

Pardon şimdi anladım o zaman 3. sınıfa kalıyor benim iş diğer dönem içinde alttan Calculus 2'yi alacağım ki o dönem için yeter. Fundamentals beni şuan zorlayacak bir konumda değil sanırım bu dönem alacağım Calculus 1'i teşekkür ederim.

Derslerinize göre değerlendirmeniz gerek bu durumu. 4. sınıfa geçen biri olarak, her türlü bana göre 2 daha kolaydı. 3. sınıfta algoritmalar, işletim sistemleri, otomata teorisi vs. çok ağır zaten.

Sağ olun hocam bu dönem için alacağım büyük ihtimal hadi hayırlısı 😀

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı