Üniversite ailenin yanında mı yoksa farklı şehirde mi okunmalıdır?

Alie faktörü 2. planda olmalı bence, çünkü üniversitenin kaltesi daha önemli. Yaşadığınız yerdeki üniversitelerden daha iyisini tutturamadıysanız şehir dışında okumanın bir anlamı yok.
 
Alie faktörü 2. planda olmalı bence, çünkü üniversitenin kaltesi daha önemli. Yaşadığınız yerdeki üniversitelerden daha iyisini tutturamadıysanız şehir dışında okumanın bir anlamı yok.

Bir önceki mesajımda dediğim gibi şehrimin üniversitesi iyi değil fakat diğer bahsettiğim yakında olan üniversite kampüs/eğitim/şehir bakımından pekte kötü sayılmaz. Tabi daha iyi biryere gidebileceksem neden gitmeyeyim ki.
 
Bence ailenin yanında olmalıdır. Hem yurtta veya öğrenci evinde çile çekmezsin. Bu arada iş öğrencide bitiyor. Yani en iyi üniversitede olup da "Ben zaten çalışkanım, baksana en iyi okuldayım. Sınavlarda yaparım" dersen zaten sıralamada düşük bir okulda olup da bunun tam tersini söyleyenin çok çok altında kalırsın. Üniversite önemli tabiki fakat bir yere kadar.
 
Ailenden ayrı okursan biraz rahat olursun. Kafana göre hareket edersin. Ailen ile kalırsan yemek , temizlik gibi sorunlar ile uğraşmazsın. Evine gelip kafanı dinlersin. İyi ve kötü yanları var hepsinin. Biraz sana bağlı özgürlüğü seviyor isen ailenden ayrı oku. Ama sorunlar ile uğraşmak istemez isen ailen ile kal. Başarılar dilerim.
 
İki tarafında kendine göre artıları var şehir dışında yaşarsan sonuçta ailen yanında değil arkadaş ortamı felan hayatı öğrenirsin , aileyle yaşarsan her istediğin elinin altında sonuçta yemesi çamaşırı vs vs tercihine kalmış.
 
Benim gitmek istediğim bölüm yaşadığım şehirde iyi eğitim vermiyor bu yüzden gitmeyi düşünüyorum. Ama burada kalırsam da daha iyi eğitim şansını kaçırmış olacağım. Bence önceliğin alacağın eğitim olmalı. Tabi ki bunun yanında kendin de çalışman gerekiyor. Okuyacağın üniversite hayatını değiştirebilir çünkü yüksek lisans yapmak isteyebilirsin, belki araştırmacı olursun ama ailenin yaşadığı şehirdeki üniversitede o bölümde bu imkanlar olmayabilir. Yani üniversite eğitimi dışında mezun olduktan sonraki pozisyonları da araştır derim. Bazı üniversitelerden mezun olduktan sonra yurt dışı iş imkanları veya diğer imkanlar önüne çıkıyor.

Ancak ailenle kalırsan da yemek yapma, bulaşıkları yıkama gibi işleri yapman gerekmeyecek. Ama mezun olduktan sonra işin gereği başka şehirde bulunma zorunluluğun veya yurt dışına gitme imkanın olursa tek başına kalmak zorunda kalacaksın. Aslında evde veya yurtta kalıp ev işlerinin sorumluluğunu az veya çok nasıl yapıldığını öğrenmek, tecrübe etmen senin için iyi olur. Sonuçta evlenince de bütün işi eşine yüklemeyeceksin. Yine de son kararını vermeden evvel bu hususları iyice düşün.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı