12. sınıfım sayısaldan hazırlanıyorum ve ilk 100k içinde bir sıralama yapacağıma neredeyse eminim netler az çok bu yönde gösteriyor. Kafam çok karışık, çocukluk hayalim bilgisayar mühendisliği okuyup oyun uygulama tasarlamak. Ama şu anki duruma bakınca eğer çok iyi bir yerde okumadıysan mühendislikler yerlerde gibi bir şey. Kendini geliştirirsen iyi yere gelirsin demenize gerek yok sevdiğim bir bölüm ilgimi çekiyor az çok da anlıyorum ama arada kalırım ya da asgarinin az fazlası kazanmak için boşa 4 yıl okudum korkusu var. Çalışma hayatımı Türkiye'de geçirmek mümkünse istemiyorum. Yurt dışında önü açık bölümler hangisi? Hangi bölümleri okuyabilirim? Buraya kadar okuduysanız teşekkürler.
Belli başlı kurumsal firmalar haricinde nereden mezun olduğun sadece ilk işi bulurken işine yarar, ancak iş sadece iyi üniversite diploması sayesinde bulunmuyor. Sen eğer bunu bir eksiklik olarak görüyorsan daha yüksek puanlı üniversitelerden mezun olan bir öğrenciye göre daha fazla proje üretirsin, ilerlediğin alandaki teknolojilere daha iyi hakim olursun.
Düşük maaşlara çalışmak yeni mezun bir mühendis için genel olarak maalesef normal, 3-4 yıl tecrübeden sonra o internette bahsedilen "yüksek yazılımcı maaşlarını" kazanacak seviyeye geliyorsunuz.