Üniversite bölüm tavsiyesi

Bazen bazı iş yerleri lisans mezunu ister. Hiç okumamasindansa bir lisans diplomasinin olması iyi olur. Açıktan okunacak bölümler var, yine kendi tercihine kalmış. Sırf okumak için 4 yılını ilerde yapmayacağı bir işe harcamak yerine , zanaat öğrenmesi daha iyi olur. Ama soru sahibi universite ortamını görmek, bulunmakta isteyebilir. Yine kendi tercihi ile bir bölüm yapması daha uygun olur. Çünkü kişilik özelliklerini bilemediğimiz için yönlendirme yapmak çok doğru gelmiyor.
 
Baktımda sanırım İngilizce öğretmenliği iyi olabilir süper diyemem ama orta düzeyde İngilizcem var üstünde düşünülebilir.

Yukarıda yazdığım bu mesajımı dikkate almanı tavsiye ederim. Yıllar sonra bana duacı olacaksın. Akademi düşünürüm dersen iş başka orada da alın teri ile giriş bekleme az da zor ihtimal.
 
Baktımda sanırım İngilizce öğretmenliği iyi olabilir süper diyemem ama orta düzeyde İngilizcem var üstünde düşünülebilir.

Özel eğitim alanı var oradan kasıt ne bilginiz var mı?

İngilizce ogretmenligi icin edebiyati da lazim. Yani, Türkçeyi nasıl tam bir sekilde anliyorsan, onu da oyle, fiilleriyle bilmem neyleriyle. Oyle cok kolay degil. Ama tabii iyi bir ogretmenlik İngilizce.
 
2 yıllık okumayın da ne okursaniz okuyun diyeceğim ama onu da diyemiyorum malum artik sadece sinav yeterli olmuyor cogu Bolumde atanmak icin mülakat problemleri vs. var.
Mesleginiz uzerine okumaniz en mantiklisi olabilir.
 
Halkla ilişkiler veya Tercümanlık mantıklı olabilir eğer kekemelik yahut özgüven sorununuz yoksa.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı