Üniversite Bölüm ve Çalışma Olanakları

Dostum havacılığın tek dili: İngilizcedir. Önüne bakım kitabı gelecek. Binlerce sayfa. Baştan sonra hepsi İngilizce. Sen öncelikle bu dili sağlam yap, Almanca falan sonra zevk dahilinde öğrenirsin. Şu an gerekli mi? Değil.

Boeing, Airbus İngilizce gönderiyor bu kaynakları ve bu kaynaklar kendi diline asla çevrilemiyor. Çünkü sürekli güncelleniyor bu kitaplar ve binlerce sayfalık kitapları sürekli güncellemek mümkün değil. Bir Çinli de, bir Japon da İngilizce bilmeli.

Dil, nankördür. Sevmezsen, tekrar etmezsen seni unutur. İngilizce cepte deyip salma yani. Ben bu lafları duyup da işe giremeyenleri çok gördüm o yüzden diyorum. Her yıl 64 mezundan 30'u anca işe girebiliyor.

Diğerleri işte bu dili falan boşlayanlar. O dili orta seviyeye çıkarmadan da asla giremeyecek kişilerdir.

@Jira
Abi özel değilse sizin mesleğiniz nedir? Bende elektrik elektronik mühendisliği okuyacağım inşallah.
Çok iyi bir üniversiteye gitmiyorum. Ama iyi bir mühendis olacağıma inanıyorum çünkü seviyorum, zevk alıyorum.
THY etikete mi bakıyor yoksa insanın kendini geliştirmiş mi donanımlı mı ona mı bakıyor? Biraz açıklarsanız sevinirim.

THY etikete mi bakıyor yoksa insanın kendini geliştirmiş mi donanımlı mı ona mı bakıyor? Biraz açıklarsanız sevinirim.
Örnek vermek gerekirse sen meslek lisesi mezunu ol ama adamların istediği bütün istekleri karşıla. İş lisansa gelsin. Yok. Almazlar işe.
Buradan etikete baktıklarını anladım ben. Kendini ne kadar geliştirir bir bilezik daha takarsan o kadar rahat ediyorsun.

Uçak mühendisiyim. Mühendis olarak girmek istiyorsan üniversite şart zaten, dememe gerek yok.

Lise çıkışlı motor bölümü, makine bölümü, uçak bakım bölümü, elektrik elektronik bölümü mezunu isen bazı koşulları karşıladığın taktirde ''teknisyen yardımcısı'' olarak alınman mümkün.

Her önüne gelen kişi de alınmıyor tabii ki. Hem teknik olarak hem de kişisel olarak kendini geliştirmen lazım.

Ki teknisyenlik çok stresli bir iştir. Sorumluluk sahibi biri de olman gerekiyor. Kısacası seni karakterine kadar değerlendiriyor şirket.

Bunun dışında teknisyenliğe yükseldikten sonra gerek çalışma şartları olarak gerek de maaş olarak rahat bir hayat sizi bekler.

Teknisyen olmak da dediğim gibi kolay değil. Özellikle THY'nin teknisyen sınavları zordur. Çalışma ortamında benim lisede aynı sırada oturduğum arkadaşlar var mesela. Adam işten çıkıyor, çalışmaya devam ediyor sınavları verebilmek için. Yani havacılıkta iyi yerlere gelmek için sürekli kendini geliştirme içinde olmasın.

Ha, ben hayatımın sonuna kadar 2800 TL maaş ile yardımcı teknisyenlik yapacağım dersen saygı duyarım. Şirket de son zamanlarda buna sıcak bakmıyor. Herkesin rütbe sahibi olmasını istiyor. Değeri yok yani. Tamamen tecrübe kazanma dönemi o yardımcılık zamanı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı