Üniversite ders seçimi nasıl yapılır?

egesarsilmaz

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Ben bu sene üniversite 1.sınıfa geçtim ve yarın ders seçimi yapmam gerekli fakat programa baktığımda beden dersi gözüküyor. Seçmek zorunlu mu seçmesek olmaz mı? Daha önce orada okuyan bir tanıdığım seçmesen olur dedi fakat Google'a yazdığımda seçmek zorunlu gibi bir şey yazıyor. Çok kafam karıştı.

Öncelikle merhaba. Ben bu sene üniversite 1.sınıfa geçtim ve yarın ders seçimi yapmam gerekli fakat programa baktığımda beden dersi gözüküyor. Seçmek zorunlu mu seçmesek olmaz mı? Daha önce orada okuyan bir tanıdığım seçmesen olur dedi fakat Google'a yazdığımda seçmek zorunlu gibi bir şey yazıyor. Çok kafam karıştı.
Programda bu

Dosya Ekleri

• IMG_3132.png
    IMG_3132.png
    144,2 KB · Görüntüleme: 52

Programda bu

Seçmek zorunda değilsiniz hocam. Eğer seçmek isterseniz de sistemden onaylamaniz yeterlidir.

Genelde üniversitelerin internet siteleri veya mobil uygulamaları olur oradan yapılır, onlar yoksa öğrenci işleri veya danışmanınla yapman gerekebilir.

Seçmeli ders beden seçmek zorunda değilsin diğer soru içinde.

Seçmek zorunda değilsiniz hocam. Eğer seçmek isterseniz de sistemden onaylamaniz yeterlidir.

Cok teşekkür ederim

Genelde üniversitelerin internet siteleri veya mobil uygulamaları olur oradan yapılır, onlar yoksa öğrenci işleri veya danışmanınla yapman gerekebilir.

Seçmeli ders beden seçmek zorunda değilsin diğer soru içinde.

Cok teşekkür ederim

Bi sorum daha var. Bir dersin seçmeli olup olmadığını nasıl anlarım? Yardımcı olursanız cok sevinirim.

Son düzenleme:
Hocam, her üniversitede öyle mi bilmem fakat bize 4. seneye kadar hangi dönemde hangi dersleri göreceğimiz, seçmeli mi değil mi yazıyordu liste olarak, üniversitenizin web sitesinde bölümümüzü aratınca göreceğiniz dersler, hangileri seçmeli mi değil mi gözükebilir belki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı