Üniversite derslerini anlamıyorum

Bu sinifta kalma ve tekrar olayını tam olarak bilmiyorum sinifta kalma var diyen var yok diyen var kaldığın dersi seneye alırsan başka dersi alamıyorsun diyen de var anlatırsan memnun olurum.
Bu okuldan okula, bölümden bölüme değişen bir şey. En doğru cevabı okuldaki hocalarından alırsın. Kimi okulda bağlı ders vardır sallıyorum sen Matematik 1'den kaldıysan ikinci dönem matematik 2'yi alamazsın onu alamadığın için diferansiyeli alamazsın onu alamadığın için akışkanlar mekaniğini alamazsın, kimisinde bu yoktur, kimisinde genel ortalaman 1.8'in altındaysa kendi dönemindeki dersleri alamazsın sadece kaldığın dersleri alabilirsin kimisinde ise kredin kadar dersi istediğin gibi alabilirsin. Bunu buradan öğrenemezsin.

Bu okuldan okula, bölümden bölüme değişen bir şey. En doğru cevabı okuldaki hocalarından alırsın. Kimi okulda bağlı ders vardır sallıyorum sen matematik 1'den kaldıysan ikinci dönem matematik 2'yi alamazsın onu alamadığın için diferansiyeli alamazsın onu alamadığın için akışkanlar mekaniğini alamazsın, kimisinde bu yoktur, kimisinde genel ortalaman 1.8'in altındaysa kendi dönemindeki dersleri alamazsın sadece kaldığın dersleri alabilirsin kimisinde ise kredin kadar dersi istediğin gibi alabilirsin. Bunu buradan öğrenemezsin.

Senin hiç alttan aldığın ders oldu mu?

Üniversitede dersin en başından düzenli not tutmak gerekiyor. Başka türlü diğer üniversitelerin notları bir işinize yaramıyor çünkü hocadan hocaya, üniversiteden üniversiteye konular değişiyor. Kendi notlarınız varsa 2 haftada çalışıp geçer not alırsınız. Eğer kendi notlarınız yoksa birilerinden istemeniz lazım, onlar da yardımcı olurlar mı bilinmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı