Üniversite derslerini anlamıyorum

Mete Kavakçı

Decapat
Arkadaşlar öncelikle makine mühendisliği okuyorum şu an ve ilk senem 2 hafta sonra vizeler başlayacak ama ben okulda temelim iyi olmadığı için anlamıyorum ve uni derslerinin notları ve konu anlatımları internette bulamıyorum. Kalan sürede yetiştirmek istiyorum deneyimli arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim (aşırı önemli benim için).

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi dersleri alıyorsun? İlk dönem makineyle ilgili bir tane makine dersi oluyordu sanırım, müfredatını da tam bilmiyorum.

YÖK derslere bakabilirsin orada muhtemelen konu anlatımları vardır.
Anlamaman normal çoğu üniversite slayt üzerinden anlatım yapıyor.

Gelecek sene tekrar aldığında yaparsın dostum olur öyle. 1. sınıf dersleri lisede görülen dersler aslında ama dediğin gibi temel olmayınca işiniz zor oluyor.

Makine mühendisliği giriş, fizik, kimya, matematik, temel imalat, kültür dersleri, teknik resim.

2 yıllık sanırım. 4 yıllıkta oryantasyon hariç meslek dersi yok 1. Sınıf için. Fizik biraz formül ezberi hatta direkt 2 formül var çevirip çevirip kullanıyoruz. Matematik lise matematik. Teknik resim temeliniz varsa sorun çıkartmıyor.

YÖK derslere bakabilirsin orada muhtemelen konu anlatımları vardır.
Anlamaman normal çoğu üniversite slayt üzerinden anlatım yapıyor.

Konu anlatımı bulamadım makine bölümü için.

2 yıllık sanırım. 4 yıllıkta oryantasyon hariç meslek dersi yok 1. sınıf için. Fizik biraz formül ezberi hatta direkt 2 formül var çevirip çevirip kullanıyoruz. Matematik lise matematik. Teknik resim temeliniz varsa sorun çıkartmıyor.

4 yıllık ama bazı temel olmayınca olmuyor.

Gelecek sene tekrar aldığında yaparsın dostum olur öyle. 1. sınıf dersleri lisede görülen dersler aslında ama dediğin gibi temel olmayınca işiniz zor oluyor.

Bu sinifta kalma ve tekrar olayını tam olarak bilmiyorum sinifta kalma var diyen var yok diyen var kaldığın dersi seneye alırsan başka dersi alamıyorsun diyen de var anlatırsan memnun olurum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı