Konservatuvar mezunu biri olarak; Zaten Türkiye'de eli yüzü düzgün bir konservatuvara girmek, normal bir üniversiteye girmekten çok daha zor. Benim girdiğim bölüm senede sadece 3-4 kişi alıyordu. (aynı yıl herhangi biri üninin mühendislik bölümü onlarca öğrenci alıyordu) Girmek için önce ÖSS ye girip, barajı geçmek, sonra genel yetenek sınavını geçmek, en sonunda yetenek ve mülakata girmek gerekiyordu. Bu benim girdiğim bölüm için. Daha ötesi, enstruman bölümleri için, dışardan girmek neredeyse imkansızdı. Yaş sınırı zaten var. Kendi ilkokul liselerinden geçen öğrenciler öncelikli idi. Siz dışardan gelerek girmek istiyorsanız, o öğrencilerin tüm müfredatını sınavda verecek, ve üstüne artı bir performans göstereceksinizki, sizi seçsinler. Girdikten sonrada 15-20 ayrı ders sizi bekliyor.
Ülkede normal bir üniversite okumak kolay. Çalışın gidin girin sınavlara. Sonuçta ezber, yeteneklik bir durum yok. Eğitim seviyeside yerlerde. Girdiği bölüm dışında hayatta başka hiçbir şey bilmeyen, üni diploması olan ama karacahil insanlar yetişiyor. Hepside tornadan çıkmış gibi aynı.
Ben konservatuvardan sonra, hali hazırda üni okuyanlar için, açık öğretime sınavsız girişten yararlandım. Üstüne işletme okudum. Orda da matematik vardı. En son matematik ortaokulda görmüştüm. Ona rağmen 2-3 ayda denklemler, türev, integral, fonksiyon gibi temel genel matematik dersi bitti. Ayrıca İktisat Teorisi, İstatistik gibi derslerde kolayca geçtim. Sonuçta ezber dediğim gibi. Matematiğim kötü diye üzülmene gerek yok yani