Üniversite gerçekten önemli mi?

Autistic Boy

Kilopat
Katılım
17 Ocak 2014
Mesajlar
3.119
Makaleler
24
Çözümler
1
Babam beni hep üniversiteye hazırlamak istiyor fakat benim hedefim ve hayallerim ve istediğim şeyler bunlar değil ki? Ben tanınmış bir YouTuber olmayı, konservatuara gidip 10 sene boyunca sıkı eğitim almak ve kendimi şarkıcılık ve müzik sektöründe geliştirmek (Tabiri caizse gerekirse ses tonumu güzelleştirmek için, ses estetik ameliyatı da olabilirim) ciddi bir meslek olarak ise seslendirmen/dublaj sanatçısı olarak düzenli gelirimi sağlamak istiyorum. İlkokul 4. sınıf seviyesinde matematik bilgim var en fazla ve çalışmak bana zevk vermiyor. Babam bana sürekli diyor ki; "Kulaklığı takıyorsun ve o an dünya ve dış çevre ile bütün bağlantıların kesiliyor ve hiçbir şey yapmıyorsun, senin kime faydan var ki?" diyor bana. Ayrıca birkaç gün önce babam bilgisayarıma el koydu ve şu an bu konuyu Nokia 500 kullanarak zar zor yazıyorum. Ekran boyutu o kadar küçük ki, dokunmatik klavyenin tuşları pirinç tanesi kadar neredeyse. Ayrıca telefon tek çekirdekli ve Symbian.
Ayrıca yatak odamda Digiturk vardı, bütün paketi iptal etti ve ben hiçbir şey izleyemiyorum. Elimdeki şu çöp telefon olmasa, teknolojisiz kalırdım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Başlığa verilecek cevap hayır değil. Başarılı bir insan olmak için illaki üniversite bitirmiş olman gerekmiyor. Bana kalırsa sevdiğin şeylerin peşinden git önünde üniversite engeliyse okuma geç. En kötü minimalist bir hayat yaşarsın ve bundan da zevk alacaksın. Bir dizide geçiyordu replik; "3-4 milyar maaş için 25 yıl harcamaya değmez".
 
Sesi iyi olup da keşfedilmeyi bekleyen çok kişi var. Eğer bir ünlü isim ile tanışıp ismin duyulmazsa asgari ücretle iş ararsın. Baban ise senin üniversiteyi kazanıp ( belki mimarlık, belki mühendislik ) şartları daha iyi olan meslekleri yapmanı istiyor. Ayrıca şarkı işini her zaman yaparsın, tıp bitir istersen sonra hakem ol, şarkıcı ol, pilot ol.
 
Boş hayaller peşinde koşma. Yabancı dilin iyiyse tercümanlık değilse TS’den girip gastronomi, gazetecilik tarzı bölümler okuyabilirsin. Matematik bahane değil.
 
Türkiye'de sürekli forumlarda aktif olan insanların diğer Sosyal medya mecralarına(Facebook, Instagram, Twitter ve Youtube) göre çok daha olgun olduklarını düşünüyorum. Biz bile yeri geldiğinde senin söylediğin kelimelerden rahatsız oluyorsak, Youtube gibi mecralardan ilgi veya odak bekleme. Kusura bakma ama kişiliğinde olan Egoistlik ve Bencillikten kurtulmadığın sürece iyi bir yerlere gelemezsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı