Üniversite için tablet mi yoksa laptop mu tercih edilmeli?

Viocy

Picopat
Daha fazla  
Selamlar, bu sene üniversiteye geçiyorum. Fizyoterapi ve rehabilitasyon okumayı düşünüyorum. Genel anlamda ders notu almak, PDF okumak, bazen sunum hazırlamak, dizi izlemek ve bazen oyun oynamak için bir cihaza ihtiyacım var.

Kararsız kaldığım nokta şu: Tablet (iPad gibi kalemli) mi almalıyım yoksa direkt bir laptop mu daha mantıklı olur?

Taşınabilirlik, pil ömrü, yazı yazma kolaylığı gibi şeyler de önemli. Ayrıca üniversiteye not tutmak için bilgisayar veya tablet götürmemde sakınca olur mu?

Oyun oynayan birisiyim ve laptop olarak Monster Abra A5 v20.4.2’yi düşünüyorum. Şu anki bilgisayarım masaüstü ve oldukça eski. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sizin bölüm neydi hocam?
Ben yazılımdayım ama bizde bile çok çok işe yarıyor. Üniversitede illa sıkılıp oyun oynayacaksın. İlk seneden de tablet o kadar lazım olmaz. Şöyle bir şey yap laptop al zaten boş geçecek ilk senen oyun oynarsın. İleride işler kızışacağı zaman zaten hep zor da daha da zorlaşacağı dönemin tatilinde çalışırsın ipad alırsın.

Ben yazılımdayım ama bizde bile çok çok işe yarıyor. Üniversitede illa sıkılıp oyun oynayacaksın. İlk seneden de tablet o kadar lazım olmaz. Şöyle bir şey yap laptop al zaten boş geçecek ilk senen oyun oynarsın. İleride işler kızışacağı zaman zaten hep zor da daha da zorlaşacağı dönemin tatilinde çalışırsın ipad alırsın.
Anladım hocam sağ olun, bu arada üniye laptop götürme işine birşey diyorlar mı

Anladım hocam sağ olun, bu arada üniversiteye laptop götürme işine bir şey diyorlar mı?

Genel olarak üniversiteden mi bahsediyosun yurttan mı? Üniversiteyse eğer derse IPad'le git sıkını olmaz notunu al çık. Bilgisayar ise sınıf ortamına baglı mesela bizde derse bilgisayarsız gidince cok sıkkntı oluyordu mühendislik olduğu için. Sende derste bilgisayarı çıkarıp not almak sınıfın ortamına bağlı ya. Bakarsın herkes çıkarıyorsa sen de çıkarırsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı