Üniversite Kaydını Dondurunca Askerlik Tecili Devam Eder mi?

@SteveVaininKedisi merhaba dostum, sürecin nasıl ilerledi rica etsem anlatabilir misin? Tekrardan YKS'ye hazırlanmak istiyorum da.
Üniversiteyi dondursam askerlik tecil ne durumda olur?
Hafta da 4 gün ders günlerim var bunların 2 günün de iktisat ve genel muhasebe dersleri var. Bu derslerde devamsızlık yapsam beni nasıl etkiler?
Sene sonu her türlü kaydımı bu üniversiteden aldırıp farklı bir üniversiteye yerleşeceğim. Bu durumu da esas alarak yorum yapar mısın?
Tek sorunum askerliğimin tecil hakkının bitmesi ve üniversite ile tecil ettirmek. Bu sebeple bu üniversiteye yerleşmek zorunda kaldım.

Üniversiteyi dondurmadım iki dönem de ders kaydımı olağan şekilde yaptım ve hiçbir sorun olmadı. Devamsızlıktan kalıyorsun iki dönem de ama kaydını dondurmaktansa kayıt yapıp devamsızlıktan kalmak daha güvenli bir seçenek. Kayıt dondurmak biraz riskli. Pasif öğrenci olduğun an tecilin düşebilir bence bu riski göze alma. Tecilin düşer de kaçak durumuna gelirsen gideceğin yeni üniversiteye kaydını kabul etmezler. Ondan dondurmanı önermem, benim izlediğim yolu izlemen daha iyidir.

Merak ettiğim gitmesem bile herhangi bir durum olur mu? Örnek veriyorum, kayıt sildirirken önüme herhangi bir şey çıkar mı?
Hayır hocam sorun çıkarmıyorlar, devamsızlıktan kalıyorsun sadece. Ben kaydımı sildirmeye gittiğim sene orada biri daha vardı çocuk üniversiteye kayıt olalı 4 sene olmuş hâlâ 1. sınıftaydı çünkü gitmemiş her sene derslerini alttan almış.

Üniversiteyi dondurmadım iki dönem de ders kaydımı olağan şekilde yaptım ve hiçbir sorun olmadı. Devamsızlıktan kalıyorsun iki dönem de ama kaydını dondurmaktansa kayıt yapıp devamsızlıktan kalmak daha güvenli bir seçenek. Kayıt dondurmak biraz riskli. Pasif öğrenci olduğun an tecilin düşebilir bence bu riski göze alma. Tecilin düşer de kaçak durumuna gelirsen gideceğin yeni üniversiteye kaydını kabul etmezler. Ondan dondurmanı önermem, benim izlediğim yolu izlemen daha iyidir.

Hayır hocam sorun çıkarmıyorlar, devamsızlıktan kalıyorsun sadece. Ben kaydımı sildirmeye gittiğim sene orada biri daha vardı çocuk üniversiteye kayıt olalı 4 sene olmuş hâlâ 1. sınıftaydı çünkü gitmemiş her sene derslerini alttan almış.
Açıklamanız için teşekkür ederim. Sizin dediğiniz gibi yapacağım.

Şu kısmı anlayamadım: bu sene tercih mi yapacaksınız yoksa yeniden yks'ye mi gireceksiniz?

Eğer yks'ye girecekseniz okulunuzu dondurmayın. Dondurursanız tecil yanabilir. Zaten 7 sene kalma hakkınız var, kimseyi derse gelmedi diye okuldan atmıyorlar. Yeni ders kayıtlarınızı unutmayın iki dönem başlarken de mutlaka, ders kaydetmezseniz pasif öğrenci durumunda teciliniz bozulabilir.
Hocam bana da yardımcı olur musunuz? Ben 2024 yılında bir lisans programına yatay geçişle kayıt oldum.Her iki dönemde de ders kaydı yaptım ancak derslerin hiçbirisine gitmedim ve kaydım da aktif olarak gözüküyor.Bu yıl da tekrar aynı şeyi yapmak istiyorum ama acaba önceki sene aynı şeyi yaptığım için bu sefer bir sıkıntı olur mu?

Hocam bana da yardımcı olur musunuz? Ben 2024 yılında bir lisans programına yatay geçişle kayıt oldum. Her iki dönemde de ders kaydı yaptım ancak derslerin hiçbirisine gitmedim ve kaydım da aktif olarak gözüküyor. Bu yıl da tekrar aynı şeyi yapmak istiyorum ama acaba önceki sene aynı şeyi yaptığım için bu sefer bir sıkıntı olur mu?

Hayır hocam hiçbir sorun çıkmaz. Sadece azami eğitim sürenizin dolmaması yeterli. Rahat olabilirsiniz.

Merhabalar, ben de aynı sorundan muzdaribim. Yatay geçiş hakkı kazanıp yapmadığım için pişman oldum. Bu yüzden 1 yıl kayıt dondurup seneye yatay geçişle 3. sınıfa devam etmeyi düşünüyordum. Fakat tecil konusunda kafam karıştı. Birçok kişi tecilin sıkıntıya girebileceğini söylemiş ama bu kesin bir durum mu yoksa sadece varsayım mı, bu konuda kesin deneyimi olan var mı? Ayrıca, tecilde gerçekten sorun çıkarsa erteletmenin başka yolları var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı