SteveVaininKedisi
Kilopat
Daha fazla
- Profil Kapağı
- 1523313609
@SteveVaininKedisi merhaba dostum, sürecin nasıl ilerledi rica etsem anlatabilir misin? Tekrardan YKS'ye hazırlanmak istiyorum da.
Üniversiteyi dondursam askerlik tecil ne durumda olur?
Hafta da 4 gün ders günlerim var bunların 2 günün de iktisat ve genel muhasebe dersleri var. Bu derslerde devamsızlık yapsam beni nasıl etkiler?
Sene sonu her türlü kaydımı bu üniversiteden aldırıp farklı bir üniversiteye yerleşeceğim. Bu durumu da esas alarak yorum yapar mısın?
Tek sorunum askerliğimin tecil hakkının bitmesi ve üniversite ile tecil ettirmek. Bu sebeple bu üniversiteye yerleşmek zorunda kaldım.
Üniversiteyi dondurmadım iki dönem de ders kaydımı olağan şekilde yaptım ve hiçbir sorun olmadı. Devamsızlıktan kalıyorsun iki dönem de ama kaydını dondurmaktansa kayıt yapıp devamsızlıktan kalmak daha güvenli bir seçenek. Kayıt dondurmak biraz riskli. Pasif öğrenci olduğun an tecilin düşebilir bence bu riski göze alma. Tecilin düşer de kaçak durumuna gelirsen gideceğin yeni üniversiteye kaydını kabul etmezler. Ondan dondurmanı önermem, benim izlediğim yolu izlemen daha iyidir.
Hayır hocam sorun çıkarmıyorlar, devamsızlıktan kalıyorsun sadece. Ben kaydımı sildirmeye gittiğim sene orada biri daha vardı çocuk üniversiteye kayıt olalı 4 sene olmuş hâlâ 1. sınıftaydı çünkü gitmemiş her sene derslerini alttan almış.Merak ettiğim gitmesem bile herhangi bir durum olur mu? Örnek veriyorum, kayıt sildirirken önüme herhangi bir şey çıkar mı?