Üniversite kaydını silip başka bir üniversiteye yazılırsak tecil ne olur?

toros4x4

Decapat
Daha fazla  
Okuduğum bölümü bırakıp seneye yeni bir bölüme kaydolmak istiyorum fakat asker kaçağıyken üniversiteye kayıt olunmuyormus. Bu bir senelik süreçte askerligi tecil etmenin bir yolu var mı? Liseden sonra 2 sene erteleniyormuş ama ben o hakkı üniversiteye başlamadan kullandım bir sene mezuna kaldığım için.

Üniversite kaydını sildirmeye gerek var mı bu arada? 2. üniversitene hazırlan, kazandığın zaman dondur 1. üniversiteni?

Aynı seviyede iki örgün programa aynı anda kayıtlı olunamaz, dondurmak yeterli degil kaydi sildirmedigi surece ayni duzeyde baska kuruma kayit olmaz. Tabii cap falan ayri seyler ama yine de demeye calistiginiz anladim ve haklisiniz. Yenisine kayit olana kadar kaydini sildirme.

Aynı seviyede iki örgün programa aynı anda kayıtlı olunamaz, dondurmak yeterli degil kaydi sildirmedigi surece aninduzeyde baska kuruma kayit olmaz. Tabii cap falan ayri seyler ama yine de demeye calistiginiz anladim ve haklisiniz. Yenisine kayit olana kadar kaydini sildirme.
Ben Merkezi Yerleştirme ile değiştirdim üniversitemi. Bursunuz kesilme durumu vs varsa 2. döneme kadar bekletin. 2. dönem siliniyor mu bilemem.

Hayırlı olsun. OMÜ'de hangi bölümdesiniz.
Teşekkür ederim hocam, Türkçe öğretmenliği
Şu an kaydım ve tecilim var ama kaydımı silmeyi düşünüyorum bu dönem başında.

Hocam ben de üniversite bölümünü yarıda bıraktığında 2 sene tecil edilebildiğini duymuştum. Benim asıl korkum ben 2 sene tecil hakkımı mezuna kaldığım dönemde kullandığım için bu sene kullanıp kullanamıycağım.
2 sene değil hocam, 2028 e kadar tecilli benim şu anki askerlik. Bölümü yarıda bırakırsan bile +6 sene ekleniyor tecile yani yanlış bilmiyorsam bende öyle oldu çünkü. Mezuna kaldığınızda tecil hakkınızı neden kullandınız onu anlamadım ben de mezuna kaldım ama celp kağıdı gelmemişti ve tecil ettirmemiştim haliyle. 1 seneden fazla mı mezuna kaldınız ?

Son düzenleme:
Teşekkür ederim hocam, Türkçe öğretmenliği

2 sene değil hocam, 2028 e kadar tecilli benim şu anki askerlik. Bölümü yarıda bırakırsan bile +6 sene ekleniyor tecile yani yanlış bilmiyorsam bende öyle oldu çünkü. Mezuna kaldığınızda tecil hakkınızı neden kullandınız onu anlamadım ben ocak ayı doğumlu olmama rağmen celp kağıdı gelmemişti ve tecil ettirmemiştim. 1 seneden fazla mı mezuna kaldınız ?
O durum biraz karışık.Aslına bakarsan ben de tecil edip etmedigimj bilmiyorum.22 yaşımın sonlarına doğru şans eseri askerlik sorgulamaya bakarken yoklama kaçağına 2 ay kaldığını ögrendim.O zamana kadar nasılsa üniversite tecil ettirir diye hiç bakmamıstım sagolsun ettirmemisler.Üniversite 3. Sınıfta belge götürüp kendim tecil ettirdim.Uzun lafın kısası 22 yaşına kadar liseden sonraki tecille gezmişim.

O durum biraz karışık.Aslına bakarsan ben de tecil edip etmedigimj bilmiyorum.22 yaşımın sonlarına doğru şans eseri askerlik sorgulamaya bakarken yoklama kaçağına 2 ay kaldığını ögrendim.O zamana kadar nasılsa üniversite tecil ettirir diye hiç bakmamıstım sagolsun ettirmemisler.Üniversite 3. Sınıfta belge götürüp kendim tecil ettirdim.Uzun lafın kısası 22 yaşına kadar liseden sonraki tecille gezmişim.
öğrenci belgesi götürüp tecil ettirdiysen öğrenci tecili yapmışlardır, isteğe bağlı tecil değil. Teciliniz hangi yıla kadardı? Bir de üniversite kaydını şimdi sildirmeyin, sildirir sildirmez bir sonraki celp dönemine atar sizi. Ben sınava girip tercih sonuçlarım açıklandıktan sonra kaydımı sildirip hemen sonra yeni üniversiteme kayıt olmuştum. Siz de öyle yapın yoksa dediğim gibi dönem başında sildirirseniz sınava bile giremeden yoklama kaçağı durumuna düşersiniz

öğrenci belgesi götürüp tecil ettirdiysen öğrenci tecili yapmışlardır, isteğe bağlı tecil değil. Teciliniz hangi yıla kadardı? Bir de üniversite kaydını şimdi sildirmeyin, sildirir sildirmez bir sonraki celp dönemine atar sizi. Ben sınava girip tercih sonuçlarım açıklandıktan sonra kaydımı sildirip hemen sonra yeni üniversiteme kayıt olmuştum. Siz de öyle yapın yoksa dediğim gibi dönem başında sildirirseniz sınava bile giremeden yoklama kaçağı durumuna düşersiniz
Ben 2 yıllık ilişik kesilenlerin erteleme hakkını kullanmayı düşünüyorum hocam.O zaman da sıkıntı çıkar mı ?

Ben 2 yıllık ilişik kesilenlerin erteleme hakkını kullanmayı düşünüyorum hocam.O zaman da sıkıntı çıkar mı ?
hocam net bi şey diyemeyeceğim ama şu an diplomanız yok ve öğrenci olarak gözüküyorsunuz, ilişik kesip tekrar öğrenci olsanız tecil oluyor yani sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. ama en doğru bilgi için askerlik şubesinden bilgi almanız daha doğru olacaktır. öğrenci işlerine gitmeyin onlar da bilmiyor çünkü

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı