Üniversite mezunuyum, askerde neler yapabilirim?

Yer
İstanbul
Merhaba,

Arkadaşlar şimdi ben iki yıllık olarak dış ticaret bölümünü okudum ve mezun oldum.

Sonra dört yıllığa tamamlamak için DGS sınavına girdim ve açıköğretime hak kazandım.

2 hafta önce ise açıköğretimden, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi bölümünden mezun oldum.
4 yıllığa tamamlamış oldum. Ama şimdi işin içine DGS, açıköğretim girince karışıyor mu bilmiyorum. O yüzden detaylıca bunları belirtmek istedim.

Askere gittiğim zaman benim avantajlarım ne olacak?
6 ay boyunca çok iş yapmadan takıla takıla askerliğimin bitmesini beklemek isterim açıkçası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bol bol kendini askerde geliştir derim. Özellikle de kas kitlesi konusunda. Eğer zamanında bunu yaparsan işlerin kolaylaşacaktır. Örneğin ben kiloluyum ama 2 ayda 8 kilo verdim ki siz bunu direkt olarak yağ yakmaya dönüştürebilirsiniz. Çok iş yapmayabilirsiniz ama verilenleri yapmazsanız daha sonra size yol, su ve elektrik olarak geri dönüş yapacaktır. Ne derlerse yap yeter.

Temel askerlik eğitimi haricinde zaten askerlik dediğin, güncelde "takılmaktan" ibarettir. Bu 6 aylık dönemi "sportif bir faaliyet" olarak düşünebilirsin. Gittiğin birliğe göre boş vaktin de olabilir. O zaman da yanına bol bol kitap alıp okuyabilirsin.

Nerde bizim askerlik yaptığımız dönemler. Ben askerliği yaparken elimde iki şehit vermiştim.
Ancak bu şekilde daha iyi. Anti militarist bir insan olarak her zaman profesyonel askerliği desteklemişimdir.

Bir de şimdi parasını verince askerlik 1 ay yapılmıyor mu? Bence ver parasını 1 ay yap askerliği.

Ben yds ve ales sınavlarına hazırlandım. Hani sadece tekrar ettim desem daha doğru olur. Basit şeyleri yapabilirsiniz görevinizle uygun. Mesela ben koruma bölüğündeydim. Zamanın çoğu nizamiyede oturarak geçiyordu. Yds için deneme çözüyordum. Sevk bölümündeki arkadaşlar 6dan sonra işleri bitiyordu. Bazıları top oynuyor, spor yapıyordu. Yukarıda bir arkadaş spor demiş şiddetle katılıyorum. Spor en kolayı ve göze batmayanı. Değişik insanlar olacak ve ders çalıştığımda bana uzaylı gibi bakıyorlardı. Hani ben umursamam, ama herkesin derisi benim kadar kalın değildir.
İkinci olarak bitirdiğiniz bölümün hiç bir değeri yok. Gemi mühendisi, ziraat mühendisi bir de uluslararası ilişkiler uzmanı(ne demekse artıkın) üç yakın arkadaş beraber yaptık askerliği. Görevlerimiz aynıydı.

Ben yds ve ales sınavlarına hazırlandım. Hani sadece tekrar ettim desem daha doğru olur. Basit şeyleri yapabilirsiniz görevinizle uygun. Mesela ben koruma bölüğündeydim. Zamanın çoğu nizamiyede oturarak geçiyordu. Yds için deneme çözüyordum. Sevk bölümündeki arkadaşlar 6dan sonra işleri bitiyordu. Bazıları top oynuyor, spor yapıyordu. Yukarıda bir arkadaş spor demiş şiddetle katılıyorum. Spor en kolayı ve göze batmayanı. Değişik insanlar olacak ve ders çalıştığımda bana uzaylı gibi bakıyorlardı. Hani ben umursamam, ama herkesin derisi benim kadar kalın değildir.
İkinci olarak bitirdiğiniz bölümün hiç bir değeri yok. Gemi mühendisi, ziraat mühendisi bir de uluslararası ilişkiler uzmanı(ne demekse artıkın) üç yakın arkadaş beraber yaptık askerliği. Görevlerimiz aynıydı.

Teşekkür ederirm :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı