Üniversite mi daha önemli yoksa bölüm mü?

unauweNN

Hectopat
Katılım
14 Aralık 2016
Mesajlar
21
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu aralar kafam çok karışık. YKS'ye girdim ve soru kitapçıkları yayınlanınca aklımda kaldığı kadarıyla soruları kontrol ettim. Sıralamam aşağı yukarı 150.000 gelecek. EA bölümünden. Biliyorum vasat bir sonuç ama yine de yerleşmeyi düşünüyorum. Aklımda Hacı Bayram Veli Üniversitesi Maliye Bölümü var. Okulu hemen bitirip iş hayatına atılmak istiyorum. Ama bir yandan da "burayı bitirirsem iş bulabilecek miyim?" diye soruyorum kendime. Bir sene daha hazırlanıp daha iyi bir yere girmek de mantıklı geliyor. Ama Şimdi HBVÜ Maliyeye gideceğim. Bir sene daha hazırlanırsam Ankara Üni. Maliyeye gideceğim. Ne farkı var? Aynı dersleri görmüyor muyuz? Sonuçta ikisinden de mezun olduktan sonra ya özel sektöre yöneleceksin ya da KPSS'ye gireceksin. İkisinin ucu da aynı yola çıkıyor. Bana akıl verecek büyüklerim var mı?
 
Markalaşmış okullar var kriter olarak onları baz alanlar var ama bence boş bi CV ile iyi bi okuldan mezun olup bişey bilmemekse CV'nizi doldurup kendinizi geliştirip fark yaratabilirsiniz.
 
Bence bilgisi olan birisi bu tip sorulardan oluşan soru cevap konusu açmalı. Böylece gereksiz konu çöplüğü olmamış olur ve bilgiye daha hızlı ulaşırız.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı