Üniversite öğrenci adayları için tavsiyeler

Bende bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum bana yardımı dokunabilecek öneriniz varmı ?

Sağlık meslek çıkışlı olduğum için sıralamam fazla iyi değil ama orta halli (sen anlamışsındır benim durumumu) önerebileceğin üniversite varmı ? Tanıdıklarından giden yada senin duyduğun varsa ve bilgilendirirsen sevinirim.
ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği'nde okuyorum. Okul ve bölüm sorularınız için her zaman rahatsız edebilirsiniz.

Ben ATT mezunuyum iş imkanı artık yok geçen sene de paramedik geliyordu gitmedim neden mi? Her yıl en az 30 bin mezun veriyorlar iki yıl okuyorsun ve 60bin kişi mezun oluyor sen daha şimdi üniye gitmeden zaten 40bin kişi bekliyen var oldu mu sana 100bin kişi atamasıda her geçen yıl zorlasiyor. Bu yüzden bir sene mezunla kaldım ve inşallah bilgisayar mühendisi adayı olacağım bu sene itibaren.

Hangi şehirde okuyorsunuz? Hocaları nasıl fazlamı kasıyorlar sizi yoksa hocalar kalite bakımından nasıl ? Cevap verirseniz sevinirim.
Bilgi verdiğin için teşekkür ederim :)

107 bine girmişim sağlık meslek çıkışlı olduğum için beni biraz tatmin etti açıkçası bu sene üniversiteye gidip tekrar çalışıp daha iyi bir üniye gitmeyi planlıyorum artik.
Bu arada YKS sonuçları açıklanmış.

Bölümünüz hakkında fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bende bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum bana yardımı dokunabilecek öneriniz varmı ?

Sağlık meslek çıkışlı olduğum için sıralamam fazla iyi değil ama orta halli (sen anlamışsındır benim durumumu) önerebileceğin üniversite varmı ? Tanıdıklarından giden yada senin duyduğun varsa ve bilgilendirirsen sevinirim.

Bölümüm bence insanların çalışırken en çok eğlenebileceği bölümlerden biri. İş imkanları çok yüksek, artık zaten bu bilinen bir gerçek. Eğer akademisyen olacaksanız ama Türkiye yetersiz kalıyor bu konuda. Her bakımdan yurt dışına gitmek daha avantajlı. Bizim bölümümüz tam olarak ne yazılım ne donanım, ikisinin karıştırılıp bilgisayarın nasıl çalıştığını anlatıyorlar. Zaten aslında Computer Science - Bilgisayar Bilimi diye geçiyor bu bölüm.

Malesef farklı üniversiteler hakkında pek bilgim yok, giden arkadaşlarım da pek yok. O yüzden yardımcı olamayacağım o konuda.

Ucak Muhendisligi ve Teknisyenligi ile ilgili sorulariniz varsa yardimci olurum :)
Bölüm hakkında fikirlerinizi ve tecrübelerinizi öğrennmek istiyorum.
Bölümüm bence insanların çalışırken en çok eğlenebileceği bölümlerden biri. İş imkanları çok yüksek, artık zaten bu bilinen bir gerçek. Eğer akademisyen olacaksanız ama Türkiye yetersiz kalıyor bu konuda. Her bakımdan yurt dışına gitmek daha avantajlı. Bizim bölümümüz tam olarak ne yazılım ne donanım, ikisinin karıştırılıp bilgisayarın nasıl çalıştığını anlatıyorlar. Zaten aslında Computer Science - Bilgisayar Bilimi diye geçiyor bu bölüm.

Malesef farklı üniversiteler hakkında pek bilgim yok, giden arkadaşlarım da pek yok. O yüzden yardımcı olamayacağım o konuda.
Anladim. Fikirleriniz için teşekkür ederim. Aklımın kenarında bulunsun.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı