Üniversite okumak mı yoksa çalışmak mı mantıklı?

567193

Centipat
Katılım
25 Temmuz 2022
Mesajlar
76
Çözümler
1
Merhaba, 18 yaşında lise mezunu ve bu yıl mezuna kalmış bir gencim. İşte çalışmayı denedim ancak oldukça zorlayıcıydı yük taşımam gereken bir işti ve günde 2-3 kere mal taşımam gerekiyordu. Fiziksel olarak çok güçlü olduğumu söyleyemem ayrıca 18 yaşında olmama rağmen hâlen çocuk gibiyim. Kısacası bana olabildiğince fiziksel güç gerektirmeyen iş lazım. TYT sınavına girip 2 yıllık teknoloji ile alakalı bölüm okumayı ya da TYT ve dil sınavına girip rehberlik, çevirmenlik gibi meslekleri yapmayı düşünüyorum. İngilizcem B2-C1 seviyesinde sınav vaktine kadar üstüne yoğunlaşırsam daha da üst seviyelere getirebilirim. Sizce ne yapmalıyım?
 
Tıp, hukuk, diş hekimliği, eczacılık, veterinerlik gibi bölümleri okumanı tavsiye ederim. İş hayatına er geç atılacaksın, kariyerine odaklanmalısın.
 
Dil üzerine yoğunlaşmak istiyorsan ve seviyen fena değilse direk o alana yoğunlaş. Yüksek ihtimal bir programı kazanırsın. Öğretmenliği deneyebilirsin. Okurken çalışabilirsin.
 
Tıp, hukuk, diş hekimliği, eczacılık, veterinerlik gibi bölümleri okumanı tavsiye ederim. İş hayatına er geç atılacaksın, kariyerine odaklanmalısın.
O bölümler için AYT sınavına girmem gerekiyor ondan dolayı pek mümkün değil yani yıllarımı alır hazırlanmak.
Hocam ingilizceniz de varken iskandinav ülkelerine kaçın gidin :D
O ülkenin ana dilini öğrenmek var hem nasıl kaçabilirim ki hocam.
 
TAM olarak beni özetledin bende şu anda bu durumdayım ama benim ekstra olarak bir tık ekonomik sıkıntılarım var o yüzden ben çalışmaya karar verdim çalışıp biraz para kasıp daha sonraki sene sınava hazırlanacağım ama bir sıkıntı var sakaryadayım ve iş imkanı hiç yok fabrikalar askerlik istiyor saçma bir durumun içerisindeyim. Sana gelecek olursam kardeşim İngilizce seviyen güzel bence ekonomik sıkıntında fazla yoksa sen ders kasmaya devam et.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı