Üniversite okumazsam ne olur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi kötü bir üniversite hmm iyi üniversiteyle kötünün arasındaki fark ne ikisinde de aynı egitimi vermıyorlar mı ortam farklılığı falan mı var.
Aynı değil ne yazık ki. Anadoluda bir üniversiteye gidersin, ilkokul seviyesinde İngilizcesi olan akademisyenin ''ıı''lamalarını dinlersin. ODTÜ'ye gidersin, akıcı bir İngilizceyle ne anlattığını bilen bir akademisyenden dinlersin.

Okuyan da sürünüyor? Sadece şansı artar bu kadar basit.
40 yaşlarında bir doktorun kullandığı arabaya ve oturduğu eve bak, Belediyede temizlik ve park bahçe işlerine bakan birinin (varsa) arabasına ve oturduğu eve bak. Göreceksin ne kadar fark ediyormuş.

Efendim, hayat düşündüğünüz kadar basit değil maalesef. Geleceğinizi, kariyerinizi, hayatınızı etkileyecek birçok etken var. Üniversite okumayı bir maddi kazanç olarak düşünmememiz gerekir. Üniversite sizlere vizyonlu olmanızı dünyanızı genişletmeyi sağlar. Yeni bakış açısı, farklı düşünen insanlar vb... Ortalamanın üstünde iş sahibi, kaliteli bir yaşam ve mutlu olmak istiyorsanız. Çok çalışmalısınız, üniversite sizlere yeni bir tecrübe kazandırır. Eğitimli ve kültürlü olmak önemlidir. Tabii ki de üniversite okumadan çok iyi yerlere kadar gelebilirsiniz fakat "üniversite okumasak olur mu?" diyen birisinin vizyonunu kesinlikle geliştirmesini öneririm. Bu soru kendini rahatlatma ve korkularını baskılama sorusudur. İster üniversite oku ister okuma, ortalamanın üstünde bir hayat yaşamak istiyorsan ortalamanın üstünde de çalışmalısın.

İnan bana senin halinden en iyi ben ve benim gibileri anlar, lütfen ilk verdiğim tavsiyeye uy. Ne kaybedeceksin günde 3-4 saat denesen?

Bak bu benim 8. sınıf matematik notum.
Eki Görüntüle 918012
Bu ise 10. sınıf.
Eki Görüntüle 918013
Bu da 12. sınıf.
Eki Görüntüle 918014

Antrenmanlarla matematik çalışmaya 11 de başladım ondan önce matematiğim komple 8 ve 10. sınıftaki gibiydi, inan bana denemezsen pişman olursun.

Hiç sınıfta kaldın mı?

Üniversite okumaz isen hayata 5-0 mağlup başlarsın. Hele ki yazılımcı olma hayaline devam edip, kendini geliştirme konusunda sallanmaya devam edersen vay haline. Şöyle düşünelim bir işverenin şirketinde yazılım konusunda bir kadro açık ve iki adet başvuru var. Biri senin gibi alaylı diğeri boğaziçi üniversitesi bilgisayar mühendisliği mezunu. Bu işe girebilme şansın olduğunu düşünebilen var mı? İşveren önünde amuda kalkıp mülakat yapsan bile işin olmaz. Yazılımcı olmak istiyorsan iyi derecede İngilizce ve orta seviye üstü matematik bilgisine sahip olman gerekli. Yapacağın yazılım ve kodlamalarda 9. sınıf matematiğinden yakınan sen...11 ve 12 sınıfta göreceğin trigonometri derslerindeki sinüs kosinüs tanjant kotanjant vs. kullanıp nasıl yazılım ve kodlama yapacaksın acaba? Önünde liseyi bitirmek için bile çok uzun süren var. Çok şeyi değiştirebilirsin. Önemli olan çok çalışıp kendini geliştirmen. Hayat kolay değil. Bir filozofa sormuşlar hayat zor mu kolay mı diye? Filozof demiş ki bırak hayatı yemek yemek bile zor demiş. Ekmeği yemek için koparacaksın, ağzına atacaksın, çiğneyeceksin, çiğneyeceksin, çiğneyeceksin yutacaksın. Zor demiş. Çok zor.

Şu saatten sonra çalışıp üniversite kazanmamın gerekli olduğunu anladım. Hepinize teşekkürler, bir şekilde yapacağız artık 🙂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı