Üniversite Sınavı İçin Çalışma Planı

Wolynx

Hectopat
Katılım
12 Mayıs 2017
Mesajlar
532
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
10.sınıf öğrencisiyim ve mağlûm 2.döneme geçiş yapıcaz. Bende 15 tatilimi çok iyi değerlendirmek istiyorum. Hedefim Elektrik-Elektronik mühendisliği ve MF-4 ten giriceğim ama 10.sınıf olduğumdan alan seçimlerimde bana yardımcı olmanızı ve derslerime haftada ne kadar ayırmam gerektiğini istiyorum. Saat sınırlamam yok yeterki verimli bir ders işleyebiliyim Edebiyat, Matematik, Geometri, Fiİk gibi derslerim iyi durumda ve başarılıyım ancak gelki bir sonra ki aşamada Fizik, Kimya, Biyoloji'ye gelince işler değişiyor ve benim LYS-YGS'ye nasıl bir çalışma sistemi kurmam gerek akrabalarıkın 2 taneside ODTÜ Elektrik elektronik bölümünde okuyorlar...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce planlama yapmak gerek, zaman problemin yoksa gece 12.30'a kadar ders çalışabilirsin manasına gelir ve günde 250 soru bile çözebilirsin bu vakit aralığında.
Plan kısmında ilk olarak aylık sonra haftada 5 gün olarak yapamadığın dersleri bölmelisin,
Hafta sonları genel tekrar, deneme, kitap okuma ve kendine vakit ayırarak geçirmelisin piskolojik olarak çökmemek için.


İlk önce yaptıklarını ele alalım,
Yaptığını biliyorsun tamam ama "Bunu nasıl kalıcı bilgi haline getirmeliyim ?" sorusuna cevap olarak ilk önce konuyu çalışıp testleri yaptın tam puan aldın diyelim ya 1 ay sonraki sınavda ne yapacaksın tekrar konuyu çalışıp vakit mi kaybedeceksin ? Tabikide hayır, belli zaman aralıkları ile kendini sınamaktan geçiyor bilginin kalıcı olup olmadığını öğrenmek için.

Şimdide yapamadığın dersleri ele alalım,
FKB derslerine video izleyip veya gerekli kaynaklardan yani kitapdan okuyup ve anlayıp ilk başta formüllere bakarak sonra ise tamamen kendini testte sınamalısın. (Soru çözümleri kısmında ikileme düşmemek için ilk olarak çözümlü sonra direk testlere başla bu sana sınavda özgüven sağlar, ben de ikileme düşüyordum.)

Sözel derslerim hiçbir zaman iyi olmamıştı, o yüzden sözeller kısmında yardımcı olamayacağım.
------------------------
Ek Not: Aklıma gelmişken bu sene 9-10 konularını bitir, 15 tatilde geçmiş dönemin tekrarını yaparak denemeye al kendini. Seneye ise zaten telaşla kendi kafanı dersten kaldıramayanlar gibi olma, şimdiden gerekeni yap ve bugünki hâyırlı işleri yarına bırakma.

Çizelge yapmak istiyorsan sen sayısala gidiceksin şunlara ağırlık vererek derslerine çalışmalısın örneğin;
Pazartesi dersleri Mat,Edebiyat,Kimya,İngilizce vs vs.
Alanına göre dersleri sıralamalısın şöyle, okuldan geldin 1 saat dinlendin karnını doyurdun vs. programımıza bakıyoruz.
Şunu diyoruz "Ben sayısal olarak ilerleyeceğim ve bu konular ileri konuların temeli" diye düşünüyoruz. Mat,Kimya,Edebiyat yaptık programımızı, ödevlerimizi bitirdikten hemen sonra bu derslere çalışıyorsun arkasından o günki derslerle günü gününe test çözüyorsun.
"Programımız bitti daha sonra ne yapacağız ?"sorusuna ise örneğin saat akşam vakti 8.30 olmuş.
Hemen sonra eksik olduğumuz derslerle ilgineceğiz.
İşin özeti kafanda kurgulayıp onu hayata geçirmekle oluyor.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı