Üniversitede 1. sınıftan yatay geçiş olur mu?

Yer
Ankara
Kırıkkale eem kazandim. Üniversite ile sıkıntım yok ama. Aybu enerji sistemleri (ing ) tutuyordu.
Şimdi aybü de enerji sistemlerine geçebilir miyim?
Sanırım aybü 30'unda başlıyor. Benim bölümün Türkçe idi bni hazırlığa gönderir mi?
Eve uzak kalmak çok kötü bir his. Yapamıyorum yurtta.
MYP ile.

GANO ile farklı bir bölüme geçebilirsiniz. Şu an okuduğunuz bölüm ile geçmek istediğiniz bölümün ders içeriklerinin benzer olması gerekir. Sizin bahsettiğiniz bölümlerin isimleri benzer ancak içerikleri hakkında bilgim yok.

GANO ile geçişi biraz değiştirdiler. Artık sadece not ortalamanızı değil, YKS puanınızın da %40'ını katıyorlar.

YKS puanı yetiyorsa direkt MYP ile de geçebilirsiniz.

Yine de en doğru bilgileri ilgili üniversiteden öğrenebilirsiniz.

GANO ile farklı bir bölüme geçebilirsiniz. Şu an okuduğunuz bölüm ile geçmek istediğiniz bölümün ders içeriklerinin benzer olması gerekir. Sizin bahsettiğiniz bölümlerin isimleri benzer ancak içerikleri hakkında bilgim yok.

GANO ile geçişi biraz değiştirdiler. Artık sadece not ortalamanızı değil, YKS puanınızın da %40'ını katıyorlar.

YKS puanı yetiyorsa direkt MYP ile de geçebilirsiniz.

Yine de en doğru bilgileri ilgili üniversiteden öğrenebilirsiniz.
Gano 4 gelse bile yks puanımız düşükse geçiş imkanımız olmuyor mu artık yani hocam?

Kırıkkale eem kazandim. Üniversite ile sıkıntım yok ama. Aybu enerji sistemleri (ing ) tutuyordu.
Şimdi aybü de enerji sistemlerine geçebilir miyim?
Sanırım aybü 30'unda başlıyor. Benim bölümün Türkçe idi bni hazırlığa gönderir mi?
Eve uzak kalmak çok kötü bir his. Yapamıyorum yurtta.
MYP ile.
Eğer Aybu MYP ile geçiş için başvuru almaya devam ediyorsa ve puanınız tutuyorsa geçebilirsiniz. Ama genelde yatay geçiş işlemlerini üniversiteler tercih dönemi ile beraber Ağustos ayında yapıyorlar diye biliyorum. Şimdi sitelerinden baktım 27 Ağustosta yatay geçiş başvuru sonuçları açıklanmış. Bu dönem için geçiş yapamazsınız gibi görünüyor. Şanslıysanız bazı üniversiteler bahar döneminde de yatay geçiş başvuru alıyor. Duyurulardan takip edebilirsiniz.
Hazırlık konusunda da eğer bölüm ingilizce ise önce sizi seviye tespit sınavına sokuyorlar. B1/B2 seviye çıkarsanız muafiyet sınavına girme hakkınız oluyor. Muafiyet sınavını geçemezseniz hazırlık sınıfından devam ediyorsunuz.

Puan yetiyor, problem; ben şimdi istiyorum. Sene sonu oluyor ama.

Danışman hocanız daha net bilgi verir. Üniversiteden üniversiteye de değişiyor. Ama benim bildiğim en erken ilk dönem bitmeden yatay geçiş yapılamıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı