Üniversitede 4 yıl çöp etmeye değer mi?

die for you

Picopat
Katılım
8 Ocak 2022
Mesajlar
303
Çözümler
1
Yer
Holyvuud
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Üniversiteye gittiniz mi? Ben 12. sınıfım ve üniversitenin doktorluk, öğretmenlik, mühendislik dışında gereksiz olduğunu düşünüyorum.
Şu an yazılım okuyorum aslında okumuyorum çünkü 10 ve 11. sınıfı (korona yüzünden) okumadığımız için şu an şunu ekrana yazdır bunu ekranda göster 1 arttır tarzı giriş seviyesi şeyleri görüyoruz, bence gereksiz şeyler. Şu an zaten Udemy ve BTK üstünden en iyi yazılım hocalarından Kotlin dersi alarak mobil uygulama yazıyorum.
Sizce yazılım kodlama hakkında internette bu kadar ders varken üniversiteye gidip aç açıkta kazık kiralarla kötü eğitim sisteminin içinde sürünüp bir kağıt parçası için hayatımı geleceğimi 4 yılımı çöp etmeye değer mi? Zaten Türkiye'de önce torpile sonra tecrübeye bakıyorlar, ben kimsenin diplomaya baktığına inanmıyorum. Yetenek önemli bence.
Eğer üniversiteye gitmezsem sanayi tarzı yerlere gönderirler muhtemelen ben o tarz yerlerde ben olmam insanlıktan çıkarım o yüzden halam yengem 4 5 kadın ile amaleliğe giderim. Her gün de kendi uygulamamı geliştirmeye devam ederim bu arada uygulama fikrim orijinal değil ama mükemmel çok iyi gelir elde edeceğimi düşünüyorum.
Dayımın eli kolu uzundur üniversiteye gitmem için ısrar ediyor bir şekil hallederiz kafasında ailem ne olursan ol asgari ücretle bir yere girsen yeter kafasındalar. Bana güvendiklerini saygı duyduklarını düşünmüyorum ben bana saygı duymayan insana saygı duymayı bırak hem kinlenir hem nefret ederim ailem de olsa. O yüzden hiç kimsenin fikrini almadan kendi kararlarımı verip bir şeyler yapmak istiyorum. Ama siz ne diyeceksiniz merak ediyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Doğru diyorlar. Ne yani o olmuyor bu olmuyor diyerek olduğumuz yerde sayalım mı? Okumazsan sanayide de olsa bir iş sahibi olmak zorundasın, hayatını idame ettirmek lazım sonuçta. Ha üniversiteyi okuyup okumamak sana kalmış, ister oku ister hemen bir işe başla ve tecrübe kazan.
 
Mesajın içine gizlemiştim başlık bu diye, adamlar hem onu silmiş hem de başlığı değiştirmişler. Hayret ediyorum gerçekten, gülüyorum ama komik olduğu için değil.
 
Eğer üniversiteye gitmezsem sanayi tarzı yerlere gönderirler muhtemelen. Ben o tarz yerlerde ben olmam insanlıktan çıkarım.
Sanayide neden insanlıktan çıkıyorsunuz? Orasını anlayamadım.
 

Geri
Yukarı