Üniversitede ders saatleri değiştirilebilir mi?

nveryus

Hectopat
Daha fazla  
Üniversite 1. sınıfım bugün ders kayıt işlemini tamamladım sonra ders ekle/bırak kısmına geldiğimde akademik takvime göre başlamadığı yazıyor ama oradan ders kayıt seçeneklerinden ders programıma baktım programın günü ve saatleri yazıyordu ben bu günleri ve saatleri ders ekle/bırak zamanı başlayınca mı değiştireceğim yoksa bu programa göre mi hareket edeceğim?

Ders saatlerini siz değiştiremezsiniz. Ekle-çıkar haftası denilen hafta 2. sınıf ve ilerisinde beğenmediğin dersleri değiştirmek için kullanılır. Sallıyorum seçmeli X dersini alırsın o hafta derse gidersin eğer hocası, konusu vb. hoşuna gitmezse ya da başka bir sebepten değişmen gerekirse ekle çıkar haftasında o dersi bırakıp başka bir ders alırsın.

Ders saatlerini siz değiştiremezsiniz. Ekle-çıkar haftası denilen hafta 2. sınıf ve ilerisinde beğenmediğin dersleri değiştirmek için kullanılır. Sallıyorum seçmeli X dersini alırsın o hafta derse gidersin eğer hocası, konusu vb. hoşuna gitmezse ya da başka bir sebepten değişmen gerekirse ekle çıkar haftasında o dersi bırakıp başka bir ders alırsın.

Okulu gezdiğim gün gezdiren arkadaş istersen dersleri 2 güne sığdırabilirsin demişti böyle bir şey mümkün değil mi?

Ders saatlerini hocalar belirler, siz ayarlayamazsınız. Yalnızca uyum sağlarsınız. Aynı dersin farklı şubeleri/hocaları varsa alternatif olarak onlara bakabilirsiniz. Genelde gün veya saati farklı olur şubelerin. Ek olarak Blackrawen'ın anlattığı gibi ekle/sil haftasında tekrardan ders ekleyip silme hakkınız oluyor. Bunu ilk seferde aldığınız ama sonrasında istemediğiniz seçmeli dersleri bırakmak için kullanabilirsiniz. Gerçi 1. sınıf olduğunuzdan muhtemelen çoğu dersiniz zorunludur.

Okulu gezdiğim gün gezdiren arkadaş istersen dersleri 2 güne sığdırabilirsin demişti böyle bir şey mümkün değil mi?
Ders gün ve saatleri denk gelirse olabilir ama kolay olmuyor genelde. Veya 2 günde sabahtan akşama derse girebilirsin bu durumda.

İlk sınıfta mümkün değil çünkü alacağınız dersler bellidir ilerleyen dönemlerde ise farklı saatlerde farklı seçmeli dersler olacağı için düzgün bir ayarlama ile 2-3 güne sığdırabilirsiniz bu tabi gittiğiniz bölümün ders yoğunluğuna falan da bağlı.

Ders saatlerini hocalar belirler, siz ayarlayamazsınız. Yalnızca uyum sağlarsınız. Aynı dersin farklı şubeleri/hocaları varsa alternatif olarak onlara bakabilirsiniz. Genelde gün veya saati farklı olur şubelerin. Ek olarak Blackrawen'ın anlattığı gibi ekle/sil haftasında tekrardan ders ekleyip silme hakkınız oluyor. Bunu ilk seferde aldığınız ama sonrasında istemediğiniz seçmeli dersleri bırakmak için kullanabilirsiniz. Gerçi 1. sınıf olduğunuzdan muhtemelen çoğu dersiniz zorunludur.

Ders gün ve saatleri denk gelirse olabilir ama kolay olmuyor genelde. Veya 2 günde sabahtan akşama derse girebilirsin bu durumda.

Peki ne zaman ayarlanıyor ders saatleri ve günleri herhangi bir tarih oluyor mu?

Peki ne zaman ayarlanıyor ders saatleri ve günleri herhangi bir tarih oluyor mu?
Dostum ders saatleri ayarlanmıyor dersin saati bellidir. Sen ders saatlerine bakarak alman gereken ders sayılarını tamamlarsın. Sallıyorum alman gereken zorunlu dersler pazartesi salı ve çarşamba günüdür üstüne 2 tane seçmeli ders alman gerekir. Eğer sen perşembe veya cuma günü alırsan o günlerini de doldurmuş olursun ama pazartesi salı veya çarşamba olan seçmeli ders varsa onlardan birisini alırsan 2 gününü tamamen boş bırakırsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı