Üniversitede ders seçimi ne zaman yapılır?

Kierkegaard66

Decapat
Şimdi kafama böyle bir soru takıldı. Bir tarihte ders programı ilanı diyor, diğer tarihte ders ekleme ders bırakma vs. diyor başka da dersle alakalı bir şey yok üniversite sitesinde. Ben nereden anlayacağım? Yoksa var olan bölümdeki dersler kendiliğinden seçili olup biz zorunlu olmayan dersleri mi çıkarıp ekleyebiliyoruz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversitenizin akademik takvimini resim olarak atar mısınız? Bir de birinci sınıflar ders seçimi yapmaz, üniversitenizde nasıl olduğunu bilemiyorum da danışman öğretmeninize sorun derim.
@imsena üniversitenizin akademik takvimini siz de SS olarak atın. Size de yardımcı olayım.

Üniversitenizin akademik takvimini resim olarak atar mısınız? Bir de birinci sınıflar ders seçimi yapmaz, üniversitenizde nasıl olduğunu bilemiyorum da danışman öğretmeninize sorun derim.
@imsena üniversitenizin akademik takvimini siz de SS olarak atın. Size de yardımcı olayım.

Hocam daha 2 dakika önce üniversite hocamı aradım 1.siniflar kayıt yapmaz dedi. Ders kaydı yapmıyor yani 1.sınıflar yardımcı olmak istediğiniz için teşekkür ederim. Gerek kalmadı.

Akademik takvimde tarihleri belirlidir. Her üniversitenin de farklıdır üniversitenizin akademik takvimini takip etmelisiniz. Zorunlu olan dersleri seçmek zorundasınız üniversiteyi erken bitirmek istiyorsanız da o derslerle çakışmayacak şekilde programa uygun olarak seçmeli ders ekleyebilirsiniz ama her dönem 30 AKTS miktarını tamamlamanız mezun olmanız için yeterli (4 yıllık bölüm için).

@imsena evet, birinci sınıflar ders kaydı yapmıyor da üniversiteden üniversiteye değişkenlik gösterebileceğinden net konuşmak istememiştim. Sizin yerinize danışman hocanız yapıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı