Üniversitede laptop mı masaüstü mü?

Çoğu üniversitenin kütüphanelerinde artık bilgisayarlar var, elektronik ortama ulaşmak artık çooook zor değil. Ben şahsi görüşüm olarak oyun oynamayı da film dizi izlemeyi de kocaman monitörde ve performanslı bir bilgisayarda yapmayı tercih ederim. Seçim senin.

Arkadaşlar, malzeme bilimi ve mühendisliği bölümü öğrencisiyim. Bu sene 1. sınıfa geçtim. Okula evden gidip geliyorum. Sizce masaüstü mü almalıyım yoksa laptop mu almalıyım? Çok kararsız kaldım. Etrafımdaki akrabalar laptop al; arkadaşlar ise evden gidip geliyorsun, masaüstü al diyorlar. Sizin de yorumlarınızı bekliyorum.
Üniversite için laptop en doğru karar olacaktır. Oyun falan oynamayı boşver üniversite okuyan adamsın oyun oynamak için zamanın kalır mı kalmaz mı bilmiyorum ama oyun oynayacağına üniversiteye ağırlık vermelisin. Laptopla masaüstünün işletim sistemidir yazılımsal kullanımdır hiçbir farkı yok. Sadece taşınabilirliği. Laptopu masaüstü bilgisayar gibi kullanabilirsin ama masaüstünü taşınabilir olarak kullanamazsın. En fazla yapabileceğin şey çalışmalarını USB bellekten, harddiskini söküp kutu ile taşıyabilirsin sadece bu.

Evden gidip, geliyorum derken ailenle beraber mi kalıyorsun, yoksa beraber ev tuttuğun arkadaşın mı var? Ailenle beraber kalıyorsan masaüstü alman daha mantıklı olur bence. Başka biri ile kalıyorsan laptop alabilirsin. Ben de üniversite okurken ailemle kalıyordum, masaüstü kullandım hep :) Laptop ihtiyacım hiç olmadı.

Evden gidip, geliyorum derken ailenle beraber mi kalıyorsun, yoksa beraber ev tuttuğun arkadaşın mı var? Ailenle beraber kalıyorsan masaüstü alman daha mantıklı olur bence. Başka biri ile kalıyorsan laptop alabilirsin. Ben de üniversite okurken ailemle kalıyordum, masaüstü kullandım hep :) Laptop ihtiyacım hiç olmadı.
Ailem ile kalıyorum.

Bende bu durumdaydım masaüstü alacaktım ama üniversite evime 25-30 km uzaklıkta fakat okuduğum bölüm gereği dizüstü şart oluyor ben mekatronik bölümüne başlayacağım malum plc vb. çizim programlarında proje ödevlerinde laptop çok iyi iş görüyor mesela bu sebep ile Gaming laptop aldım ileride bir dala tutunursam istediğim gibi bir masaüstü bilgisayar dizayn ederim inşallah.

Ailem ile kalıyorum.
O zaman bence masaüstü almalısın. Laptop yurtlarda veya ortak tutulan evlerde kullanmak için daha uygun. Çünkü malum üniversitede kendi özel alanını korumak güçtür. Paylaşım işini abartıp, masaüstü bilgisayarını senden daha fazla kullanmaya kalkan arkadaşlar olabilir :) O yüzden ailenle olup, olmadığını sordum.

Ödevin olacak arkadaşlarınla toplanıp yapamayacaksın, tatil olacak evden uzaklaşacaksın bilgisayarını alamayacaksın. Ama benim için en en önemlisi okuldan gelip yorgun argın yatağına geçip laptopından dizini filmini açıp sigaranı yakamayacaksın :D

Evet, daha ucuza daha iyi performans alabilirsin masaüstünde. Karar senin.

Ödevin olacak arkadaşlarınla toplanıp yapamayacaksın, tatil olacak evden uzaklaşacaksın bilgisayarını alamayacaksın. Ama benim için en en önemlisi okuldan gelip yorgun argın yatağına geçip laptopından dizini filmini açıp sigaranı yakamayacaksın :D.

Evet, daha ucuza daha iyi performans alabilirsin masaüstünde. Karar senin.

Ayrıca elektrik kesilincede sıkıntı ve elektrik çok tüketiyor her ay elektrik faturası normalden biraz daha fazla gelecek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı