Üniversitede yalnız kalmak

Mesut1903

Yoctopat
Daha fazla  
Hayatım boyunca hep sosyal biriyim, kimseyle konuşmaya çekinmem. Giresun Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümüne geldim. Dokuz Eylül’e gidecektim, ancak yurtta kalmamak adına buraya geldim. Okulda erkekler 5 kişi grup halinde takılıyor; hepsini tanıyorum ancak kafa dengim değiller. Sırf yalnız kalmamak adına böyle gereksiz kişilerle takılamam açıkçası. Ama sabah kalktığımda okulda görmeyi heyecanlandığım kimse yok. Liseyi, dershaneyi mumla arıyorum. Üniversitede ne yapacağım? Yeni bir kız geldi, bana ulaştı, birkaç soru sordu, pazartesi tanışırız demiştim, tamam dedi ama bilemiyorum. Ne yapacağım, ne edeceğim? Sınıfımdan memnun değilim; sınıfın çoğu yok, yarısı yok, direk haftaya gelecekler muhtemelen. Bana bir yol gösterin, kafayı yiyeceğim yoksa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversitede lise tarzı ortam beklemek yanlış olur. Bölüm dışı olacak mesela arkadaşlarınızın çoğu. Okul ortamı dışında tanışacaklarınız olacak vs. O saydığınız grup takılanlar hala liseden çıkamamış olanlar, onları zaten boşverin.

Hocam daha ilk günler, zaten ilk arkadaşlıklar pek sağlam olmuyor. Zamanla alışır ve arkadaş edinirsiniz.

Hocam, çok kafaya takıyorum. Lisede kafa dengi 2 arkadaşım vardı, diğer bölümden kişilerle nasıl tanışacağımı da bilmiyorum. Bölümden biri ile tanışmaya çalışsam röportaj yapar gibi oluyorum; hep soruları ben soruyorum, kimse beni tanımaya çalışmıyor, kötü hissediyorum. Kafa dengi bir kişi çıkarsa çok iyi hissedeceğim. Önümüzdeki hafta bir kızla tanışacağım, tabii o benimle tanışır mı bilmiyorum, ama moralim çok bozuluyor. Hem ailem başka şehirde, ben başka şehirde, arkadaşım da yok.

Üniversitede lise tarzı ortam beklemek yanlış olur. Bölüm dışı olacak mesela arkadaşlarınızın çoğu. Okul ortamı dışında tanışacaklarınız olacak vs. o saydığınız grup takılanlar hala liseden çıkamamış olanlar, onları zaten boş verin.

Hocam, resmen hiç selam bile vermiyorlar. Onları ben tanıştırdım birbiri ile. Yurtta kalanlar, evde kalanları dışlıyor; öyle bir durum sezdim. Umarım üniversitem zehir gibi geçmez. Hevesli geldim buraya ama arkadaş konusundan dolayı hevesim kırıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi’ne gitsem böyle bir durum yaşar mıydım bilmiyorum, ama geldim bir kere buraya, dönüşü yok.

Sosyal biriyseniz elbet edinirsiniz hocam çevre. Kendinizi kasmayın bu kadar. Dediğim gibi grup olanlar ve grubu dışınds hiçbir ortamı olmayanlar zaten kıstas bile değil. Onlar biriyle iletişim kurup kaynaşmaktan bile çekiniyorlar halihazırdaki ortamları bozulur diye.

Hayatım boyunca hep sosyal biriyim, kimseyle konuşmaya çekinmem. Giresun Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümüne geldim. Dokuz Eylül’e gidecektim, ancak yurtta kalmamak adına buraya geldim. Okulda erkekler 5 kişi grup halinde takılıyor; hepsini tanıyorum ancak kafa dengim değiller. Sırf yalnız kalmamak adına böyle gereksiz kişilerle takılamam açıkçası. Ama sabah kalktığımda okulda görmeyi heyecanlandığım kimse yok. Liseyi, dershaneyi mumla arıyorum. Üniversitede ne yapacağım? Yeni bir kız geldi, bana ulaştı, birkaç soru sordu, pazartesi tanışırız demiştim, tamam dedi ama bilemiyorum. Ne yapacağım, ne edeceğim? Sınıfımdan memnun değilim; sınıfın çoğu yok, yarısı yok, direk haftaya gelecekler muhtemelen. Bana bir yol gösterin, kafayı yiyeceğim yoksa.
Kulüp vb. etkinliklere girin. Ortak ilgi alanınız olan insanlarsa anlaşmanız ilk aşamada çok daha kolay olur. Ben de şahsen kendimi asosyal biri olarak tanımlarım ama aynı dilden konuşabildiğim insanlarla oldu hep ilk arkadaşlıklarım.

Sosyal biriyseniz elbet edinirsiniz hocam çevre. Kendinizi kasmayın bu kadar. Dediğim gibi grup olanlar ve grubu dışınds hiçbir ortamı olmayanlar zaten kıstas bile değil. Onlar biriyle iletişim kurup kaynaşmaktan bile çekiniyorlar halihazırdaki ortamları bozulur diye.

Teşekkür ederim hocam böyle neden söyledim teneffüslerde ben yalnız geziyorumda ezik gibi hissettim kendimi biraz ondan.

Kulüp vb. etkinliklere girin. Ortak ilgi alanınız olan insanlarsa anlaşmanız ilk aşamada çok daha kolay olur. Ben de şahsen kendimi asosyal biri olarak tanımlarım ama aynı dilden konuşabildiğim insanlarla oldu hep ilk arkadaşlıklarım.

Umarım bende bulabilirim ya.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı