Üniversitede zorbalıktan nasıl korunulur?

Vallahi bilmiyorum ki, kendi halinde etliye sütlüye karışmayan biriyim. Belki sakinliğim dışarıdan zayıflık olarak görülüyosa bilmiyorum.
Belki istediğin cevap bu değil ama zorbalığın en etkili çözümü karşı çıkmak. Sesini çıkarırsan ''kolay lokma'' olmadığını anlayıp vazgeçebilirler. Klişe bir cevap gibi gözükebilir ama ezildiğini gördükce daha da ezmeye çalışacaklar bundan zevk aldıkları için. Ama yok ben sesimi de çıkarmak istemiyorum diyorsan en iyisi boşvermek. Kaçıncı senen bilmiyorum ama katlanıp onların büyümesini bekle. Boşver.

İlgili olduğun konularla ilgili illa ki bir üniversite kulübü vardır. Bu da çok klişe bir cevap gibi gelebilir ama bence kesinlikle kulüplere katıl eğer çevren yoksa. Ben kendi üniversitemde 2 kulüpten sorumluyum. Hem çok tatlı insanlarla tanıştım hem de bu vesileyle güzel vakit geçirdim

En basitinden bir okul topluluğuna giderek insanlarla kaynaşarak. Sınıfta el yüzü düzgün kişilerle tanışarak atlatabilirsiniz. Yurtta zorbalığa maruz kalıyorsanız odanızı veya yurdunuzu değiştirebilirsiniz.

Şiddete başvurmadan yapılabilecek en temel şeyler bunlar.

Belki istediğin cevap bu değil ama zorbalığın en etkili çözümü karşı çıkmak. Sesini çıkarırsan ''kolay lokma'' olmadığını anlayıp vazgeçebilirler. Klişe bir cevap gibi gözükebilir ama ezildiğini gördükce daha da ezmeye çalışacaklar bundan zevk aldıkları için. Ama yok ben sesimi de çıkarmak istemiyorum diyorsan en iyisi boşvermek. Kaçıncı senen bilmiyorum ama katlanıp onların büyümesini bekle. Boşver.
Hocam ses çıkarırım çıkarmasına o sıkıntı değilde, ama sonra birde bunlarla uğraşması var ve bu sürede dersler filan gidiyor o ara. Bunlarla uğraşmaktan yoruldum yani. Dersler filan.

Kendinize grup edinmeyi deneyebilirsiniz, en azından tek gözükmezsiniz. Üniversitede de böyle olayların devam ettiğini görmek üzücü. Her yere üniversite açılmanın sonucu denebilir. Bazı üniversiteler ve bölümleri yüksek liseden farksız.

Üniversitede kimse kimseyle uğraşmıyor. Herkesin işi gücü dersi var kimse kimseyle zamanını zorbalamakla harcamaz. Ha 3-5 kişi harcarsa da aşağılık amaçsız insanlardır onlarla iletişim bile kurmana lüzum yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı