Nasıl peki?Güvenilir bir sosyal çevre edinmek kesin çözüm. En azından zorbalarla yolunuz kesişmez.
Nasıl peki?Güvenilir bir sosyal çevre edinmek kesin çözüm. En azından zorbalarla yolunuz kesişmez.
Belki istediğin cevap bu değil ama zorbalığın en etkili çözümü karşı çıkmak. Sesini çıkarırsan ''kolay lokma'' olmadığını anlayıp vazgeçebilirler. Klişe bir cevap gibi gözükebilir ama ezildiğini gördükce daha da ezmeye çalışacaklar bundan zevk aldıkları için. Ama yok ben sesimi de çıkarmak istemiyorum diyorsan en iyisi boşvermek. Kaçıncı senen bilmiyorum ama katlanıp onların büyümesini bekle. Boşver.Vallahi bilmiyorum ki, kendi halinde etliye sütlüye karışmayan biriyim. Belki sakinliğim dışarıdan zayıflık olarak görülüyosa bilmiyorum.
İlgili olduğun konularla ilgili illa ki bir üniversite kulübü vardır. Bu da çok klişe bir cevap gibi gelebilir ama bence kesinlikle kulüplere katıl eğer çevren yoksa. Ben kendi üniversitemde 2 kulüpten sorumluyum. Hem çok tatlı insanlarla tanıştım hem de bu vesileyle güzel vakit geçirdimNasıl peki?
Nasıl peki?
Hocam ses çıkarırım çıkarmasına o sıkıntı değilde, ama sonra birde bunlarla uğraşması var ve bu sürede dersler filan gidiyor o ara. Bunlarla uğraşmaktan yoruldum yani. Dersler filan.Belki istediğin cevap bu değil ama zorbalığın en etkili çözümü karşı çıkmak. Sesini çıkarırsan ''kolay lokma'' olmadığını anlayıp vazgeçebilirler. Klişe bir cevap gibi gözükebilir ama ezildiğini gördükce daha da ezmeye çalışacaklar bundan zevk aldıkları için. Ama yok ben sesimi de çıkarmak istemiyorum diyorsan en iyisi boşvermek. Kaçıncı senen bilmiyorum ama katlanıp onların büyümesini bekle. Boşver.
kral böyle iş mi olur adamın toplum içinde kendine olan saygısını 0 a indirir bu hareket umursamamak etkilenmemek bu değilHocam zorbaladıkları konularda kendiniz de dalga geçin, veya kendinizi onlardan soyutlayın. Onları duymamazlıktan ve görmemezlikten gelin.
Aynı sınıfta olman o kadar önemli değil. İlişkini kes zamanla sıkılacaktır. Benim de benzer bir durumum vardı. Adam ne zaman sohbet etsek bana laf sokardı ve kasıntı kasıntı havalıymış gibi üstten konuşurdu. En son bardağı taşıran son damla bu adamın 2 kez üs üste bana soru sorup ben cevap yazdığımda bana günlerce cevap vermemesiydi. Instagramdan takipten çıktım ki karşıma çıkmasın. Ayrıca gün içinde halihazırda kütüphanede takıldığımdan zaten az görüyordum ve bir de üstüne onun çok haz almadığı arkadaşların yanında takıldım ve benden iyice uzaklaştı. Son 3 haftadır elemanı görsem bile konuşmuyor ve selam vermiyorum. Rahatım.Hocam otobüste bir tane çocuk var ne zmaan muhabbet etsek alttan alttan laf sokuyor çaktırmadan ortam içinde bende bunu yeni fark ettim ve kaç gündür onu da göremediğim için kuruntu yaptım,gidip yüzüne söylemek istiyordum aslında. Bir de ortak derslerden bir sınıfta bir çocuk var, hoca bugün tahta panosunun ipini aşağı çekmemi rica etti bende gittim az yukarıdaydı diye iki de olmadı üçüncüde aşağı cekebildim o sırada tam arkada bu bahsettiğim çocuk "az daha sıçra" dedi gülerek bende sinirlendim o an ona "kolaysa gel sen yap kardeş" diyecektim cevap vermek için ama ders sonunda bekledim baktım sınıfta yoktu gitmişti o yüzden diyemedim, kuruntu oldu. İnsanlarla uğraşmayı sevmiyorum ama bana laf atanlara da haddini bildirmek hoşuma gidiyor. Tavsiyelere açığım.
Oluyor hocam. Dengesizler üniversitede de tam anlamıyla olgunlaşmıyorlar.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.