Üniversiteler açılır mı?

Bütün şehirlerde %75 (1.ve 2. doz ayrı ayrı olacak şekilde) oranında aşılama olmadığı sürece üniversitelerin yüz yüze eğitme devam etmesi sadece kaos doğuracaktır. Zira üniversitelerin öğrencileri çoğunlukla yerel değil ve şehir dışından gelen öğrenciler olduğu için bu kalabalık insan hareketleri salgın üzerinde ateşe benzin döküyormușuz edasında bir etki gösterecektir.

Açıkçası ben de açılmasını istemiyorum. Böyle daha kolay oluyor.
Hocam, bu durum kolaylık sağlamaktan ziyada daha çok ek masraf olmasını önlüyor.
Ciddi ciddi, insanların eğitim aşkından dolayı- ki birçoğumuz insanların neden okulların açılmasını istediğini biliyordur, diye düşünüyorum- açılmasını istediğini (!) düşünüyor musunuz?

Hocam, bu durum kolaylık sağlamaktan ziyada daha çok ek masraf olmasını önlüyor.
Ciddi ciddi, insanların eğitim aşkından dolayı- ki birçoğumuz insanların neden okulların açılmasını istediğini biliyordur, diye düşünüyorum- açılmasını istediğini (!) düşünüyor musunuz?

Herkes sizin gibi ortam kurma kız peşinde koşma hayalleri kurmuyor okulda. Laboratuvar derslerini Online olarak almak bir işkence. Okulların açılmasını istememin sebebi Online eğitimin işe yaramaması. Eğer bu sene de açılmazsa dondururum zaten.

Açılır bence çünkü bu vakaların tamamen yok olup gitmesini bekliyorsanız daha yüz yıl boyunca üniversiteler açılmaz. Aşı yüzdeleri arttıkça üniversitelerin açılma oranı da artacak. Vaka sayıların artık önemi yok sadece sayıdan ibaret.

Açılır bence çünkü bu vakaların tamamen yok olup gitmesini bekliyorsanız daha yüz yıl boyunca üniversiteler açılmaz. Aşı yüzdeleri arttıkça üniversitelerin açılma oranı da artacak. Vaka sayıların artık önemi yok sadece sayıdan ibaret.

Alakası yok bence. Her gün neredeyse 100 kişi ölüyor. Vaka sayısı arttıkça ölenlerin sayısı da artacak devlet bunu önemsemeyip okulları açamaz. Yarın öbür gün bir günde 300 500 kişi ölürse halk hükumete saldıracak pandemiyi iyi yonetemiyorsunuz diye.
Bütün şehirlerde %75 (1.ve 2. doz ayrı ayrı olacak şekilde) oranında aşılama olmadığı sürece üniversitelerin yüz yüze eğitme devam etmesi sadece kaos doğuracaktır. Zira üniversitelerin öğrencileri çoğunlukla yerel değil ve şehir dışından gelen öğrenciler olduğu için bu kalabalık insan hareketleri salgın üzerinde ateşe benzin döküyormușuz edasında bir etki gösterecektir.

Hocam aşının kesin işe yaradığını kim söylüyor. Aşı oranı artsa bile günlük ölümler fazla olduğu müddetçe bence okulları açmak riskli olur.

Herkes sizin gibi ortam kurma kız peşinde koşma hayalleri kurmuyor okulda. Laboratuvar derslerini Online olarak almak bir işkence. Okulların açılmasını istememin sebebi Online eğitimin işe yaramaması. Eğer bu sene de açılmazsa dondururum zaten.
Kanka, yazılarımı okurken hiçbir şekilde anlamamandan dolayı üzüldüm, umarım anlamama gibi bir problem yaşamıyorsundur.
Yazdıklarımı dikkatli bir şekilde okursan hiçbir şekilde bu amaçlarda olmadığımı, özellikle de bu amaçta olup da okulların açılmasını isteyen insanları eleştirdiğimi anlarsın.
Ve yazdıklarımı tekrardan dikkatli bir şekilde okursan pratik eğitim veren bölümlerin açılması gerektiğini dile getirdim. Açıkçası okulların açılıp açılmaması durumunda ne yapacağını merak etmiyordum, en azından bir bilgi daha öğrenmiş oldum. :)

Her gün neredeyse 100 kişi ölüyor. Vaka sayısı arttıkça ölenlerin sayısı da artacak devlet bunu önemsemeyip okulları açamaz.
İş tamamen bağışıklıkta bitiyor. Aşı ile birlikte bağışıklık da artıyor. Bu arada aşılar olunduktan sonra vakaların artması bir şey ifade etmez sonuçta bağışıklık kazanıyorsun ve bu virüs sana normal bir grip gibi gelecek. Bunu ben değil Uzmanlar söylüyor.
Ekran Görüntüsü (59).png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı