Kafeye gidip tanımadığın birinin masasına mı oturacaksın? Pekala.
Üniversiteye gittiğinde bölümündekilerle otomatik olarak tanışık mı oluyorsun?
Kafeye gidip tanımadığın birinin masasına mı oturacaksın? Pekala.
Yani, Üniversite'den düzgün bir meslek veya değerli bir diploma ile çıkmanın pek mümkün olmadığını duydum bende açıkçası.. İletişim ve yeni yüzle görmek amacıyla gitmekte o yüzden çok garip olmasa gerek.Anlıyorum. Dürüst olmak gerekirse ben de ilk kez bu şekilde bir üniversite okuma amacıyla karşı karşıya kalıyorum. O sebeple merak ettim. =)
Konu başlığına gelecek olursak elbette üniversiteler bir sosyal ağ oluşturabilmek için ideal ortamlardır ancak tek ve birincil öncelik olarak bu amaçla hareket etmek üniversite adı verilen kurumu anlamından oldukça uzaklaştırır. (şahsi düşüncemdir)
Ek olarak: Vize ve finalde herkes birbirinin en yakın dostu, kankası olur (kinaye yapıyorum). Sınavdan istediği puanı almak için herkes birbirine samimi davranmaya çalışır, belki bu tür durumlarda alacağın roller ya da sergileyeceğin davranışlar arkadaş edinmende etkili olabilir...
Evet, ne yazık ki günümüzde akademinin aşağıda, iş sektörlerinin ise yukarıda olduğu bir hiyerarşik düzen olması gerekirken şimdi gözle görülür bir çift başlılık söz konusu. Çünkü akademi, sektörün ihtiyaçlarına uygun davranamıyor/yetiştiremiyor ve bu sebeple teorik ve pratik altyapısı sektördeki vakalarla örtüşmeyen diplomalı mezunlar meydana geliyor. Daha konuşulacak çok unsur var ancak kafa ütülemeye gerek yok bu yalnızca nihai problemin sebeplerinden bir tanesi.Yani, Üniversite'den düzgün bir meslek veya değerli bir diploma ile çıkmanın pek mümkün olmadığını duydum bende açıkçası.. İletişim ve yeni yüzle görmek amacıyla gitmekte o yüzden çok garip olmasa gerek.
Teşekkürler yanıtın için.
Teşekkürler, henüz kesin değil fakat bir karara varacağım. Sadece arkadaşlık ilişkisi için 4 yılımı feda etmek konusunda elbette ki tereddüt içerisindeyim. Muhtemelen yapmayacağım fakat henüz bilmiyorum.Evet, ne yazık ki günümüzde akademinin aşağıda iş sektörlerinin ise yukarıda olduğu bir hiyerarşik düzen olması gerekirken şimdi gözle görülür bir çift başlılık söz konusu. Çünkü akademi, sektörün ihtiyaçlarına uygun davranamıyor/yetiştiremiyor ve bu sebeple teorik ve pratik altyapısı sektördeki vakalarla örtüşmeyen diplomalı mezunlar meydana geliyor. Daha konuşulacak çok unsur var ancak kafa ütülemeye gerek yok.
Üniversite hayatında kolaylıklar ve başarılar diliyorum...
Elbette bu hedefiniz doğrultusunda ilerleyin ama işin akademik boyutu da var. Öyle veya böyle bir üniversite bitirmeniz sizin için iş hayatında faydalı olur. İngilizce'ye merakınız varmış, ne güzel işte yabancı dil ile ilgili bir bölüme gidebilirsiniz mesela. Hayatınızın ilerleyen dönemlerinde belki de iyi ki okumuşum şimdi işime yarıyor diyeceksiniz.Yani, planımı söylemek istemedim şu an ama üniversiteden kazanılmayacak bir planım var ve uyguluyorum da![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.