Çözüldü Üniversiteye gitmeden kayıt nasıl sildirilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yunusemrre01

Hectopat
Ben üniversiteden kayıt sildirmek için başka ile gitmeden uzaktan kayıt sildirebilirsem yapmak istiyorum ama bir türlü öğrenci işlerinden doğru bilgi alamadım. En son bana öğrenci bilgi sisteminden girip belge talep etme kısmından kayıt sildirme başvurusu yapabilirsiniz dediler ama anlamadığım belge talep et kısmına giriyorum seçenek olarak ıslak imzalı çıkıyor belge seçeneklerinde kendi isteğiyle kayıt sildirme var bir de teslim edilecek yer yazıyor şimdi belge talep et kısmından bunları yapınca kayıt sildirmek için başvuru mu yapmış oluyorum yoksa sadece boş belge mi talep ediyorum anlamadım? @Mustafa.Kaan

Çözüm
Bazı üniversiteler uzaktan kayıt sildirme imkanı sağlar, bazıları sağlamıyor. Öğrenci işlerinin dediğinden anladığım kadarıyla o belgeyi doldurmanızı ve teslim edilecek yere kendinizin gidip belgeyi teslim etmeniz gerektiğini söylüyorlar. Sadece belgeyi talep ederek kayıt sildirme başvurusu yapmış sayılmazsınız. Hangi üniversitedeydiniz?
Bazı üniversiteler uzaktan kayıt sildirme imkanı sağlar, bazıları sağlamıyor. Öğrenci işlerinin dediğinden anladığım kadarıyla o belgeyi doldurmanızı ve teslim edilecek yere kendinizin gidip belgeyi teslim etmeniz gerektiğini söylüyorlar. Sadece belgeyi talep ederek kayıt sildirme başvurusu yapmış sayılmazsınız. Hangi üniversitedeydiniz?

Çözüm

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi. Benim anlamadığım belge talep et kısmı niye var zaten okula gidip kayıt sildirmek istersem belgeyi vermiyorlar mı? Okuldan alıp belgeyi 5 dk doldurur veririm.

İstediğiniz zaman doldurmanız için, okulun kendisi çıktıyla uğraşmak istemediği için, isterseniz haftasonu/öğle arası gibi oradaki birimin aktif işbaşında olmadığı zamanlarda çıktı alıp doldurmak isteyebileceğiniz için var. Daha da önemlisi sizin doldurduğunuz belgeyi sizin yerinize noter onaylı vekaletname ile başkasının teslim edebilmesini sağlıyor formun internet üstünden talebi.

Sizin okulunuzda da malesef online kayıt silinemiyor. Talep formunda yazan cümle bu:
"Posta yoluyla kayıt sildirme işlemi yapılmaz. Kayıt sildirmek için öğrencinin kendisinin yazılı müracaatı gerekir."

İstediğiniz zaman doldurmanız için, okulun kendisi çıktıyla uğraşmak istemediği için, isterseniz haftasonu/öğle arası gibi oradaki birimin aktif işbaşında olmadığı zamanlarda çıktı alıp doldurmak isteyebileceğiniz için var. Daha da önemlisi sizin doldurduğunuz belgeyi sizin yerinize noter onaylı vekaletname ile başkasının teslim edebilmesini sağlıyor formun internet üstünden talebi.

Sizin okulunuzda da maalesef Online kayıt silinemiyor. Talep formunda yazan cümle bu:
"posta yoluyla kayıt sildirme işlemi yapılmaz. Kayıt sildirmek için öğrencinin kendisinin yazılı müracaatı gerekir."

Anladım ben belge talebinde bulunmadan gider kayıt sildirme başvurusunda bulunurum hafta içinde.Teşekkür ederim

Sizin okulunuzda da maalesef Online kayıt silinemiyor. Talep formunda yazan cümle bu:
"posta yoluyla kayıt sildirme işlemi yapılmaz. Kayıt sildirmek için öğrencinin kendisinin yazılı müracaatı gerekir."

Bir de ben kayıt sildirme başvurusunda bulunduktan sonra kaç günde e devletten kayıt düşer yeni üniversiteye e kaydolmak için sistemden düşmesi lazım.

En mantıklısı pazartesi başvuru yapmak o hafta açıklanması in. Hafta içinde kurulun toplanma günü olur ve o kurulda kararınız netleşir, e-Devlet'e yansır. Siz en erken tarihte yapın, birkaç iş günü içinde sonuçlanır.

Tamamdır pazartesi giderim zaten belge olarak kayıt sildirme dilekçesi ve kimlik fotokopisi istiyorlar sadece. Okuldan alır belgeyi doldururum iş biter.Burda dikkat edeceğim herhangi bir başka şey yok heralde

En mantıklısı pazartesi başvuru yapmak o hafta açıklanması in. Hafta içinde kurulun toplanma günü olur ve o kurulda kararınız netleşir, e-Devlet'e yansır. Siz en erken tarihte yapın, birkaç iş günü içinde sonuçlanır.

Belge talep edince bir şey olmaz herhalde yine de aklımda bir şey var onun için belge talep edeceğim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı