Üniversiteye hazırlanırken askere çağrılınca ertelemek mümkün mü?

E-devletten yaptırıyorsun yukarıda adresi bıraktım. "Lise veya dengi okullarda 22 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, b. Fakülte ve yüksekokullar ile meslek yüksekokullarında ise 28 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar yoklamaları yapılmadan ertelenir."

E-devletten yaptırıyorsun yukarıda adresi bıraktım. "Lise veya dengi okullarda 22 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, b. Fakülte ve yüksekokullar ile meslek yüksekokullarında ise 28 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar yoklamaları yapılmadan ertelenir."
Ekstra olarak üniversiteden kaydını sildirenlere(ben lisansken sildirdim, meslek yüksekokulunu bilmiyorum) devlet 2 yıl tecil hakkı veriyor.

Ekstra olarak üniversiteden kaydını sildirenlere(ben lisansken sildirdim, meslek yüksekokulunu bilmiyorum) devlet 2 yıl tecil hakkı veriyor.
Şuan herhangi bir yerde okumuyorum ama.

Kaç yaşındasın şu an.
20.

Şuan herhangi bir yerde okumuyorum ama.

20.
Askerlik Durum Belgesi Sorgulama Buradan durumunu öğrenebilirsin.

1. sayfadaki attığım linkten tecil yapmayı dene. Tecil olmazsa askerlik şubesine gidip orada halledersin.

Askerlik Durum Belgesi Sorgulama Buradan durumunu öğrenebilirsin.

1. sayfadaki attığım linkten tecil yapmayı dene. Tecil olmazsa askerlik şubesine gidip orada halledersin.
"e-Devlet'ten yıl sonuna kadar askerliğimi tecil ettirmem gereken bir mesaj aldım. e-Devlet'ten yapmaya çalıştım fakat "MSB kayıtlarına göre öğrenim bilginiz bulunmamaktadır. Öğrenim belgeniz ile birlikte en yakın Askerlik Şubesine müracaat etmeniz gerekmektedir." birisi böyle bir şey yaşamış mesela. Aynısı olursa sen de en yakın askerlik şubesine lise diplomanla birlikte müracaat edeceksin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı