Üniversiteyi aile evinde okumak vs şehir dışında okumak

Eger aileniz baskici degilse ve ev üniversiteye otobus gibi tasitlar ile 30 dkyi gecmiyorsa her turlu aile ile kalmak mantikli. Eve geldiginizde sıcak yemeginiz olur en azindan. Ayrica sehirde iyi üniversite varsa kalin.
 
Bence Anadolu'da falan niteliksiz bir üniversite okumuyorsanız eğer ailenizle oturmanız daha iyi. Bazı aileler 18 yaşı geçtikten sonra evin giderlerine ortak olmanızı falan isteyebilir o konularda maalesef bir şey diyemem ama en azından ikide bir %100 zam yapıp sürekli sizden şikayet eden hanzo ev sahiplerinden öğrenciyken uzak durmuş olursunuz. Fakat tabii tercih sizin.
 
Maddi durumunuz uygunsa yurt dışında okumak en mantıklısı. İstanbul'daki kiralar ile yurt dışındaki kiralar yarışıyor zaten. Yaşadığınız şehirde istediğiniz üniversite varsa ve yalnızca evden uzaklaşmak için farklı bir üniversite tercih edecekseniz maddi durumunuzu dikkate almalısınız. Maddi durumunuz kötüyse farklı bir şehre gitmeniz pek mantıklı olmayacaktır.
 
Biraz yapına ve ekonomine bağlı. Eğer ben asosyalim kimseyle anlasamiyorum diyorsan ayri bir yerde yasadiginda tek basina yasayacaksin, olmuyorsa baskalariyla kalmak senin icin sıkıntı olur. Yok ben kalirım sorun degil diyorsan para önemli bu sefer de. İkisi de sıkıntıysa ve ailenle de aran iyiyse aile yanında kal. Ama burada da bölüm ve okul önemli :D Şehir dışı daha avantajlıysa şehir dışına git. Yok degilse aile yanında kal. Ama ailenin eline bakacagin icin bir sure sonra yük gibi görmeye baslayacaklar seni söylim. Yani rahatlığa kapılmadan okulu bitirmen lazim. Olabilecek bütün ihtimalleri yazdım sen düşün işte gerisini.

Aileye her türlü yük gibi gözüküyoruz hocam.
 

Hem orada oda arkadaşların olacak insanlar sıkıntı çıkabiliyor. Tuvaletini yapıp sifonu çekmeyen mi dersin, ders çalışırken arkada ses yapıp dikkatini dağıtan mı dersin, hiç duş almayıp odayı nefes alamayacak hale getireni mi ararsın her türlü adamın örneği orada. Para sıkıntısı yoksa kendine öğrenci evi tutabilir. Aile evinde de okuyabilir ama şehir dışı çıkarsa yurda gitmesini de önermem. Üniversiteden üniversiteye değişir mesela İTÜ, ODTÜ gibi üniversitelerde bu tiplemeler çok nadir. Tamamen şansa.
 
Bence anadoluda falan niteliksiz bir üniversite okumuyorsanız eğer ailenizle oturmanız daha iyi. Bazı aileler 18 yaşı geçtikten sonra evin giderlerine ortak olmanızı falan isteyebilir o konularda maalesef bir şey diyemem ama en azından ikide bir %100 zam yapıp sürekli sizden şikayet eden hanzo ev sahiplerinden öğrenciyken uzak durmuş olursunuz. Fakat tabii tercih sizin.
18 yaşından sonra öyle yapan bir aile büyük ayıp etmiş olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı