Üniversiteyi nasıl yurt dışında okurum?

Şoyle bir sistem var yurt dışından bir üniversiteye gitmek istiyorsanız o üniversiteye bir dilekçe gönderiyorsunuz kabul etseler gidip kaydınızı yapıyorsunuz sorun oraya gitmek abimi kabul etmişlerdi ama gidemedi ekonomik durum yüzünden. Bir de okuduğunuz bölümle alakalı sen gidip hukuk okusan gitmen zor olur ama abimin yaptığı gibi bilgisayar muhendisliği gibi ulusal bölümlere gidersen gidebilme olanağın olur ya da mesleki bir belgen varsa da gidebilirsin şoför berber marangoz vb mesleklerde oluyor bilginize.
Evet. Mektupta zaten bunlar referans gösteriliyor herhalde. Bu kısmını tam bilmiyorum. AP hem seçilme olasılığını artırıyor. Hem de mesela bilgisayar bilimi okuyacak. AP'den matematik dersi aldı. Üniversitede bu dersi saydırabilip yeniden almasına gerek kalmıyor.
Burs almanı sağlıyor diye de biliyorum. Ama bu ülkeye göre de değişir. Mesela İngiltere'de burs almak zor diye biliyorum.
O yüzden araştır derim zaten. Ben de ilgileniyorum. Araştırıyordum.

Evet. Mektupta zaten bunlar referans gösteriliyor herhalde. Bu kısmını tam bilmiyorum. AP hem seçilme olasılığını artırıyor. Hem de mesela bilgisayar bilimi okuyacak. AP'den matematik dersi aldı. Üniversitede bu dersi saydırabilip yeniden almasına gerek kalmıyor.
Burs almanı sağlıyor diye de biliyorum. Ama bu ülkeye göre de değişir. Mesela İngiltere'de burs almak zor diye biliyorum.
O yüzden araştır derim zaten. Ben de ilgileniyorum. Araştırıyordum.

Hocam SAT için mi çalışıyorsunuz? Kaçıncı sınıfsınız?

Üniversiteyi yurt dışında okumak istiyorum bunu nasıl yapabilirim? Aynı zamanda çoğu okul TL olarak çok pahalı olduğu için İsviçre'de ya da üniversitelerin bedava olan herhangi bir ülkede nasıl okurum (İngilizce seviyem C1 ya da B2 ama internetteki testlere pek güven olmaz ama gerekirse İngilizcemi geliştirebilirim)
Ya çok akıllı olacaksın ya da para vereceksin bu başka yolu yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı