Yazılım için ya çok iyi projeler yazıp kendinizi bu şekilde tanıtarak pazarlayacaksınız ki bu popülerlik seviyesine ulaşınca üniversitesi veya diğer şirketlere girmekle işiniz kalmayacak ya da zorunlu olarak bir üniversiteye gidip diploma aldıktan sonra, bu üniversitenin de olabildiğince iyi bir yer olması önem arz ediyor, bir şirkete girersiniz. Herkes üniversitesi okuyup da meslek sahibi olacak diye bir kural yok. Örneğin benim babamdan kalan bir köftecim varsa benim niye üniversite okuma gibi bir zorunluluğum olsun ki zaten işim belli. Moralinizi sırf üniversite okumadım diye düşürmeyin. Gönül ister ki herkes güzel yerlerde okuyup iyi yerlere gelsin ama maalesef. Sistemin işleyişi var ve buna ayak uydurmak zorundayız. Tavsiyem el becerisi ve usta-çırak ilişkisine sahip bir yerde başlamanız. İlk başta evet ezileceksiniz, sorunla yaşayacaksınız ama zamanla alışacak ve işi öğrenip yapacaksınız. Maalesef bu da çok uzun bir süre gerektiriyor ve bu gibi işlerde ileride kendi dükkanınızı açarsanız sizin için de daha iyi olur. İlk olarak kendinizi kandırmadan oturup ben bu sene hazırlansam tekrar denesem ne yapabilirim, ne kadar iyi biliyorum diye sorgulayınız. Daha sonrasında kendinizde bu potansiyeli göremiyor iseniz dediğim işlerden ya da herhangi bir meslekten başlayınız. Fakat kendimi idame ettirme konusu biraz şüpheli çünkü ülkenin hali belli ve maalesef bir insan 50-60 binleri göremiyor ise kendini idame ettiremiyor maalesef. Onu da çok erken senelerde çok az kişi kazanabiliyor.

son diyeceklerim yolunuz açık, ömrünüz mutlu sağlıklı olsun hocam. Her şeyin hayırlısı.