Ünversite okunmalı mı?

Almanca basit degil hele cagri merkezinde calismak icin iyi bir Almanca gerekiyor. Kendimi gecindirsem yeter dediginiz icin soruyorum, ileride evlenmeyi dusunmuyor musunuz?

Orasi dogru ama bundan okumak gereksiz sonucu cikarilmiyor hocam.

Okuma demiyorum fakat şu an ortam bu kardeşim. Her yer yığınla universite mezunu kaynıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda elimde bana ayda iyi miktarlar kazandıran Online bir isim var. Ama birkaç ay icerisinde bu is bitecek ve 0 iş deneyimi ile ne yapacagım konusunda hiçbir fikrim yok. Oturdugum Il'de filtre yaptığım zaman iş ilan sayıları 5'e düsüyor.

Evlenmeyi en az 5 - 10 sene sonra düsünüyorum. Kendi ayaklarım üstünde durmadan esimin yüzüne nasıl bakarım?
Hocam valla okumayip omur boyu ayaklarinin uzerinde duramayan insan cok var, bu illa duramayacaksiniz anlamina gelmiyor ama risk.

Yazılım için ya çok iyi projeler yazıp kendinizi bu şekilde tanıtarak pazarlayacaksınız ki bu popülerlik seviyesine ulaşınca üniversitesi veya diğer şirketlere girmekle işiniz kalmayacak ya da zorunlu olarak bir üniversiteye gidip diploma aldıktan sonra, bu üniversitenin de olabildiğince iyi bir yer olması önem arz ediyor, bir şirkete girersiniz. Herkes üniversite okuyup da meslek sahibi olacak diye bir kural yok. Örneğin benim babamdan kalan bir köftecim varsa benim niye üniversite okuma gibi bir zorunluluğum olsun ki zaten işim belli. Moralinizi sırf üniversite okumadım diye düşürmeyin. Gönül ister ki herkes güzel yerlerde okuyup iyi yerlere gelsin ama maalesef. Sistemin işleyişi var ve buna ayak uydurmak zorundayız. Tavsiyem el becerisi ve usta-çırak ilişkisine sahip bir yerde başlamanız. İlk başta evet ezileceksiniz, sorunla yaşayacaksınız ama zamanla alışacak ve işi öğrenip yapacaksınız. Maalesef bu da çok uzun bir süre gerektiriyor ve bu gibi işlerde ileride kendi dükkanınızı açarsanız sizin için de daha iyi olur. İlk olarak kendinizi kandırmadan oturup ben bu sene hazırlansam tekrar denesem ne yapabilirim, ne kadar iyi biliyorum diye sorgulayınız. Daha sonrasında kendinizde bu potansiyeli göremiyor iseniz dediğim işlerden ya da herhangi bir meslekten başlayınız. Fakat kendimi idame ettirme konusu biraz şüpheli çünkü ülkenin hali belli ve maalesef bir insan 50-60 binleri göremiyor ise kendini idame ettiremiyor. Onu da çok erken senelerde çok az kişi kazanabiliyor. 😔 Son diyeceklerim yolunuz açık, ömrünüz mutlu sağlıklı olsun hocam. Her şeyin hayırlısı.

Yazılım için ya çok iyi projeler yazıp kendinizi bu şekilde tanıtarak pazarlayacaksınız ki bu popülerlik seviyesine ulaşınca üniversitesi veya diğer şirketlere girmekle işiniz kalmayacak ya da zorunlu olarak bir üniversiteye gidip diploma aldıktan sonra, bu üniversitenin de olabildiğince iyi bir yer olması önem arz ediyor, bir şirkete girersiniz. Herkes üniversitesi okuyup da meslek sahibi olacak diye bir kural yok. Örneğin benim babamdan kalan bir köftecim varsa benim niye üniversite okuma gibi bir zorunluluğum olsun ki zaten işim belli. Moralinizi sırf üniversite okumadım diye düşürmeyin. Gönül ister ki herkes güzel yerlerde okuyup iyi yerlere gelsin ama maalesef. Sistemin işleyişi var ve buna ayak uydurmak zorundayız. Tavsiyem el becerisi ve usta-çırak ilişkisine sahip bir yerde başlamanız. İlk başta evet ezileceksiniz, sorunla yaşayacaksınız ama zamanla alışacak ve işi öğrenip yapacaksınız. Maalesef bu da çok uzun bir süre gerektiriyor ve bu gibi işlerde ileride kendi dükkanınızı açarsanız sizin için de daha iyi olur. İlk olarak kendinizi kandırmadan oturup ben bu sene hazırlansam tekrar denesem ne yapabilirim, ne kadar iyi biliyorum diye sorgulayınız. Daha sonrasında kendinizde bu potansiyeli göremiyor iseniz dediğim işlerden ya da herhangi bir meslekten başlayınız. Fakat kendimi idame ettirme konusu biraz şüpheli çünkü ülkenin hali belli ve maalesef bir insan 50-60 binleri göremiyor ise kendini idame ettiremiyor maalesef. Onu da çok erken senelerde çok az kişi kazanabiliyor. 😔 son diyeceklerim yolunuz açık, ömrünüz mutlu sağlıklı olsun hocam. Her şeyin hayırlısı.

Sana kesinlikle katılıyorum. Şu an aynı yurt dışında olduğu gibi el becerisi okuyanlardan daha fazla kazanıyor.

Yazılım için ya çok iyi projeler yazıp kendinizi bu şekilde tanıtarak pazarlayacaksınız ki bu popülerlik seviyesine ulaşınca üniversitesi veya diğer şirketlere girmekle işiniz kalmayacak ya da zorunlu olarak bir üniversiteye gidip diploma aldıktan sonra, bu üniversitenin de olabildiğince iyi bir yer olması önem arz ediyor, bir şirkete girersiniz. Herkes üniversite okuyup da meslek sahibi olacak diye bir kural yok. Örneğin benim babamdan kalan bir köftecim varsa benim niye üniversite okuma gibi bir zorunluluğum olsun ki zaten işim belli. Moralinizi sırf üniversite okumadım diye düşürmeyin. Gönül ister ki herkes güzel yerlerde okuyup iyi yerlere gelsin ama maalesef. Sistemin işleyişi var ve buna ayak uydurmak zorundayız. Tavsiyem el becerisi ve usta-çırak ilişkisine sahip bir yerde başlamanız. İlk başta evet ezileceksiniz, sorunla yaşayacaksınız ama zamanla alışacak ve işi öğrenip yapacaksınız. Maalesef bu da çok uzun bir süre gerektiriyor ve bu gibi işlerde ileride kendi dükkanınızı açarsanız sizin için de daha iyi olur. İlk olarak kendinizi kandırmadan oturup ben bu sene hazırlansam tekrar denesem ne yapabilirim, ne kadar iyi biliyorum diye sorgulayınız. Daha sonrasında kendinizde bu potansiyeli göremiyor iseniz dediğim işlerden ya da herhangi bir meslekten başlayınız. Fakat kendimi idame ettirme konusu biraz şüpheli çünkü ülkenin hali belli ve maalesef bir insan 50-60 binleri göremiyor ise kendini idame ettiremiyor maalesef. Onu da çok erken senelerde çok az kişi kazanabiliyor. 😔 son diyeceklerim yolunuz açık, ömrünüz mutlu sağlıklı olsun hocam. Her şeyin hayırlısı.

Detaylı ve mantıklı önerileriniz için çok teşekkür ederim. Şu an için iş düşünmüyorum mevcut Online işim var fakat askerden sonra dediğiniz gibi el işi gerektiren veya yetenek isteyen işleri bir araştıracağım. Ama asıl soru şu ki askere gitmeden önce üniversite okumalı mıyım yoksa okumalı mıyım? Bu konuda çok kararsızım ve çevremdeki insanların çoğuda üniversite okumadan ev - araba alabilmiş insanlar bu yüzden dolayı üniversiteye soğuk bakıyorum. Ek olarak şöyle bir durum var ki çoğu kişi tıp veya o tarz şeyler okumayacaksanız üniversite okumayın diyor o yüzden aklım çok karıştı.

Şunu da belirtmek isterim ki meslek lisesi öğrencisi olduğumdan dolayı lise benim için boş geçti desek yalan olmaz. Yani, adamakıllı bir temelim yok. Bunun için dershaneye de gitmem gerektiğini düşünüyorum. Sizin düşünceleriniz nedir?

Detaylı ve mantıklı önerileriniz için çok teşekkür ederim. Şu an için iş düşünmüyorum mevcut Online işim var fakat askerden sonra dediğiniz gibi el işi gerektiren veya yetenek isteyen işleri bir araştıracağım. Ama asıl soru şu ki askere gitmeden önce üniversite okumalı mıyım yoksa okumalı mıyım? Bu konuda çok kararsızım ve çevremdeki insanların çoğuda üniversite okumadan ev - araba alabilmiş insanlar bu yüzden dolayı üniversiteye soğuk bakıyorum. Ek olarak şöyle bir durum var ki çoğu kişi tıp veya o tarz şeyler okumayacaksanız üniversite okumayın diyor o yüzden aklım çok karıştı.
Hocam kişide öğrenme aşkı varsa o kişi bir yerden bir şekilde okur gelişir. Üniversite de bunun bir basamağı normalde üniversite iyi bir gelir, iş için zorunlu olmaması gerekirken ülkemizi mevcut koşullarında üniversite okumazsan iyi bir işe sahip olamazsın deniyor. Evet rahat edecek bir iş olmayabilir belki masa başında, ofiste ama sanayide dükkan sahibi birisi de azımsanamayacak kadar iyi para kazanabilir ama ağır iş olarak değerlendiriliyor. Askere gitmeyi uzatmak isterseniz size yakın herhangi bir üniversite yazabilirsiniz. Hem sizi zorlamaz evet biraz zaman ve para harcanabilir ama bu 4 senede de iş arar bulur, kendinizi sağlama alıp ondan sonra askere gidip gelince devam edebilirsiniz. Şahsen benim babam otelde çalışırken üniversitede bilerek her sene kalarak işte çalışıp daha fazla kazanmak için süresini uzatmıştır. Tabii seçim sizindir. En iyi neyi nasıl yapabileceğinizi siz bilirsiniz. Her şey sizde başlayıp sizde bitiyor. Eğer diyorsanız ki askere gideyim geleyim ondan sonra iş aramaya başlarım saygı duyarım. Tercih sizin tercihiniz ama gerçeklerden kopmadan bu tercihlerinizi yapınız.

Şunu da belirtmek isterim ki meslek lisesi öğrencisi olduğumdan dolayı lise benim için boş geçti desek yalan olmaz. Yani, adamakıllı bir temelim yok. Bunun için dershaneye de gitmem gerektiğini düşünüyorum. Sizin düşünceleriniz nedir?
Hocam ben sıfırdan başlayıp mucizeler yaratan insanlar gördüm. Yüz binlerce liralar dershaneye verip bir baltaya sap olamayan insan da. Dediğim gibi her şey kişide başlar ve onda biter. Burada siz kendinizi daha iyi tanıyorsunuz. Evet deneyin ya da hayır denemeyin gibi yorumlar yaptığımda sizi yanlış yöne yönlendirme olasılığım bir hayli fazla. Maalesef burada sizi kendi iç muhakemenize bırakmak zorundayım.

Son düzenleme:
Lise yeni bitti, bitirdiğim bölüm bana pek bir şey katmadı bu yüzden okula olan bakış açımda bayağı bir kötü yönde. Tıp, hukuk gibi bölümleri okumak istemiyorum, yazılım mühendisi olmak istiyorum (isterdim). Eğer olmazsa da her türlü işe açık biriyim.

Sizce üniversite okunmalı mı? Lise mezununa verilen işler ile hayatta kalmak mümkün mü? Lise mezunları ne tarz işler yapar? :) ne düşünüyorsunuz?

Yani lise mezunu günümüzde artık en az lise mezunu olmak lazım bence üniversite kesinlikle okunmalı yani asgari ücretle çalışcaksın ya da daha ağır işlerde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı