Ürün kargodan teslim alınır alınmaz cayma hakkının kullanımı

muhittin uzun

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar, 2 gün öce Zio'dan oyuncu koltuğu sipariş ettim. Stok ürün ve hiçbir özelleştirme yapmadım. Ürün kargoya verildikten sonra hakkında çok fazla şikayet gördüm, haliyle ürünü kargodan teslim aldığım gibi cayma hakkımı kullanıp iade etmek istiyorum.
Şikayetlere göre bu firma bu tür konularda zorluk çıkarıyor. Bu durumda hukuki üstünlüğüm var mı ve cayma hakkımı kullanabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, 2 gün öce Zio'dan oyuncu koltuğu sipariş ettim. Stok ürün ve hiçbir özelleştirme yapmadım. Ürün kargoya verildikten sonra hakkında çok fazla şikayet gördüm, haliyle ürünü kargodan teslim aldığım gibi cayma hakkımı kullanıp iade etmek istiyorum.
Şikayetlere göre bu firma bu tür konularda zorluk çıkarıyor. Bu durumda hukuki üstünlüğüm var mı ve cayma hakkımı kullanabilir miyim?

İnternet üzerinden alışveriş yapıldığında 14 günlük bir iade cayma hakkınız mevcut fakat geçen sene bu olayda kalktı artık çoğu site bunu bilerek bu cayma hakkını yok sayıyor. Fakat bazı siteler hâla bu cayma hakkını sürdürüyor mesela Hepsiburada bu sitelerden biri eğer sizde Hepsiburada'dan aldıysanız sorunsuz bir şekilde iade edebilirsiniz eğer cayma hakkı vermeyen sitelerden biriyse üründe bir kusur hata olmadığı sürece iade edemezsiniz fakat bir ayıp çıkarsa üründe bunu iade edebilirsiniz.

İnternet üzerinden alışveriş yapıldığında 14 günlük bir iade cayma hakkınız mevcut fakat geçen sene bu olayda kalktı artık çoğu site bunu bilerek bu cayma hakkını yok sayıyor. Fakat bazı siteler hâla bu cayma hakkını sürdürüyor mesela Hepsiburada bu sitelerden biri eğer sizde Hepsiburada'dan aldıysanız sorunsuz bir şekilde iade edebilirsiniz eğer cayma hakkı vermeyen sitelerden biriyse üründe bir kusur hata olmadığı sürece iade edemezsiniz fakat bir ayıp çıkarsa üründe bunu iade edebilirsiniz.

İade hakkı kalkmadı. Ertelendi o kanun. Eskisi gibi 14 günlük cayma hakkı hukuken devam ediyor.

Konu sahibinin sorusuna gelince, firmanın iade almaması halinde yapabileceğiniz tek şey iade ettiğiniz ve reddedildiğiniz belgeler ve faturayla Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmak. Eğer ürünü teslim almadıysanız ve iade düşünüyorsanız kesinlikle kargodan almayın. Ürün geri dönsün. Bu şekilde iade almamak gibi bir seçeneği neredeyse yok.

Son düzenleme:
Tamam iade hakkınız var eyvallah ama kardeşim neden böyle yapıyorsunuz? Araştırma benim bildiğim en baştan yapılır ve ürüne ona göre karar verilir ya da vazgeçilir. Sen ürünü alıyorsun sonra araştırma yapıp çok şikayet var diye iade edeyim diyorsun. Tamam hakkın var da satıcıya vereceğin zarar ne olacak? O kargo parası adama girecek. Yapmayın arkadaşlar böyle şeyleri. Mal ayıplı kusurlu olur eyvallah ama ürünü araştırmadan alıp sonra ben bunu iade edeceğim deyince bence hiç uygun olmuyor. İşte bu yasa bu ve benzeri durumlar için çıkacak zaten. Bunu göz önünde bulundurun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı