Ürün Satışı için Web Sitesi kurma

Techkolik

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar. Bir gün aklımıza bir fikir geldi. Ben ve bu işte ortağım olacak arkadaşım birlikte bir internet sitesi kurup kendi ürünlerimizin satacağımız. Sanal dükkan kiralayıp gelir sağlayacağımız bir iş konuşunda uzun uzun konuşup karar aldık. Maddiyatta sermayede sıkıntımız olmadı. Sadece sorunumuz internet sitesi kurmak, kendi ürünlerimizi eklemek, hesaba bağlamak ve başka firmaların ürünlerini bizim sitemizde göstermek. Bizim sitemiz üzerinden satışı olması.

Bu konu hakkında çok eksiğimiz var. Bu yaşıma kadar bilgisayarlar hakkında ne öğrendiysem Technopat sayesindedir. Bu konunun altında da rahat bir şekilde kalkıcağımdan eminim sizinle şimdiden teşekkür eder, öneri ve bilgilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Saydıklarını sen yapmak istiyorsan , php ve ya aspx web dillerinden herhangi birini bilmen lazım. Söylediklerini yapabilmen için de en az bir seneni vermen lazım bu kodlama dillerinden sadece birisine, ayrıca işin grafik kısmı var. Bence professionel yardım alarak yapabilirsiniz. Eğer maddi sıkıntınız yoksa.

Kullanabileceğim programları yazabilir misiniz? Başlamak için profesional kişilerden de bilgi alıcaz.

Sermaye sıkıntınız yoksa, önceliği sunuma verip websitesini profesyonel bir web developer'a yaptırmanızı öneririm.

Kendi ürünlerinizi sunacağınız platformun uzun soluklu olması, özgün olması, google'da arandığında en üst sıralarda yer alması önemlidir. Kısacası bu sitenin profesyonel olması gerekir.

Bu iş için html, css, javascript, php/asp dillerine hakim olmanız önemlidir. Ayrıca tasarım konusunda da kendinizi geliştirmeniz gerekecektir. Bu dilleri bilmekle birlikte doğru kullanmak da önemlidir.

Bakın şu adreste valid kodlama ile ilgili güzel bir metin var. webmasterhizmeti.tr.gg: Webmaster Hizmeti - Siteniz için seo ve webmaster bilgileri ! Daha iyi bir websiteniz için - Kod Kirliliğinin Zararı ve...

Bu becerileri kazanmak muhtemelen uzun bir vakit alacağı için, maddi imkanınız elverdiği ölçüde profesyonel bir web geliştiricisine başvurmanızı öneririm.

Arkadaşların söyledikleri gibi web de tasarım için HTML, CSS, JavaScript ve Php yazılım dillerini bilmen ve bunları profesyonel bir şekilde yazabilmem gerekiyor. Bu da oldukça uzun zaman alıyor. İlk başlangıç için Uzman birinden yardım alıp Wordpress kurabilir ve şimdilik sadece editörlük yaparak site ye veri ekleyebilirsiniz.

Adobe dreamveawer.

Yahu adam sadece ürün satacağım bir satış sitesi kuracağım diyor, adama önerdiğiniz program Dreamweaver. Bu, araba satın alacak kişiye motorun çalışma mantığını öğrenmen gerek demeye benziyor.

Magneto gibi hazır e-commerce yazılımlarından birini kuracak. İşin en zor kısmı sanal POS. Bu nasıl elde ediliyor bilmiyorum...

Kesinlikle yeni bir işletmenin sıfırdan yazılan bir sistem yola çıkmaması gerektiğini düşünüyorum. Elinizin altında mutlaka kodlamadan anlayan birisi olmalı. Ama sakın özel site yaptırmayın. Bir süre sonra en ufak güncellemede tonla para harcıyorken bulacaksınız kendinizi. Ayrıca dışa bağımlı olacaksanız. Bir kişinin yazdığı kodu bir başkası kolay kolay düzenleyeemz, hele ki not bırakmıyorsa önceki kodlayan. Dediğimi gibi hazır ama bedava olmayan e-ticaret yazılımlarına yönelin.

Evet, sanal POS elde etmek biraz zor. Temiz bir sicil ve kurumsal bir kimlik gerekiyor diye biliyorum. Yani önce şirket kurmanız gerekecek. Ama muhtemelen bu işin kolay kısmı. Piyasada bu kadar alışveriş sitesi varken adı sanı duyulmamış bir yerden kim neden alışveriş yapar orasını da düşünmek lazım...

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı