Ürünüm İtopya tarafından gasp edildi

O halde peşine düşülmesi gereken tüketici değil kargo firması olmalı. Ancak ücreti benden istediler. Ben anlaşmalı oldukları kargo firmasına sağlam şekilde teslim ettim, benim suçum nedir?
Ürünü kargoya teslim ederken kırık olmadığını ürün içeriğine yazdırabilirsiniz. Özellikle monitör gibi ürünlerde çok önemli.
Bu sürenin ne kadar olduğuna dair bir bilginiz var mıdır? Ben kendilerinden öğrenmek ve süreç hakkında bilgi almak istiyorum ancak dediğim gibi asla geri dönüş alamıyorum.
Öyle bir süre yok hocam, satıcı tüketici hakem heyetine itiraz ettiyse iş mahkemeye taşındı demektir. Tüketici hakem heyetini arayıp detayları öğrenebilirsiniz.

Geçenlerde YouTube'da bir kullanıcının Sinerji'den aldığı ekran karti ile sorun yaşadığı video yu izlemiştim şimdi de bu konuyu okuyorum bir esnaf olarak söylüyorum rezillik içimiz rahat bir şekilde bilgisayar ile alakalı ürün alamaz olduk.

Tüketici Hakem Heyetine yaptığım Başvurum Karara Bağlanmış ve Sonuç Tarafıma Ulaştı Ne Yapmalıyım?
Tüketici Hakem Heyeti kararı tarafınıza tebliğ edildikten 15 gün sonra firmaya müracaat ederek kararın uygulanmasını isteyebilirsiniz. Ayrıca doğrudan icra takibi de başlatabilirsiniz.

Tüketici Hakem Heyetine Yaptığım Başvuru Sonucunda Şikayette Bulunduğum Firma Hakem Heyeti Kararına İtiraz Ederek Karşı Dava Açmış (Temyiz Başvurusu). Ne Yapmam Gerekiyor?
Tüketici Mahkemesinin temyiz sıfatıyla yargılamasının beklemesi gerekmektedir.

Tüketici Hakem Heyetinde Sonuç Lehime Çıkmasına Rağmen Karşı Taraf Sorumluğunu Yerine Getirmiyor Ne Yapman Gerekiyor?
Tebliğ tarihinden itibaren 15 gün geçtikten sonra karşı taraf kararı uygulamıyorsa icra müdürlüğüne başvurarak icra işlemi başlatabilirsiniz.

1724946920039.png

Tüketici hakem heyetine yaptığım başvurum karara bağlanmış ve sonuç tarafıma ulaştı ne yapmalıyım?
Tüketici hakem heyeti kararı tarafınıza tebliğ edildikten 15 gün sonra firmaya müracaat ederek kararın uygulanmasını isteyebilirsiniz. Ayrıca doğrudan icra takibi de başlatabilirsiniz.

Tüketici hakem heyetine yaptığım başvuru sonucunda şikayette bulunduğum firma hakem heyeti kararına itiraz ederek karşı dava açmış (temyiz başvurusu). Ne yapmam gerekiyor?
tüketici mahkemesinin temyiz sıfatıyla yargılamasının beklemesi gerekmektedir.

Tüketici hakem heyetinde sonuç lehime çıkmasına rağmen karşı taraf sorumluğunu yerine getirmiyor ne yapman gerekiyor?
Tebliğ tarihinden itibaren 15 gün geçtikten sonra karşı taraf kararı uygulamıyorsa icra müdürlüğüne başvurarak icra işlemi başlatabilirsiniz.

Eki Görüntüle 2297282

Dostum icra işlemi başlatabiliyorsan kesinlikle başlat, bunlar böyle rezil olmadıkça akıllanmaz.

Haklısınız hocam teşekkür ederim, araştırıyorum nasıl yapmam gerektiğini.

Hocam itiraz edildiyse, tüketici hakem heyeti kararı geçerli olmaz. Tüketici Mahkemesini beklemek zorundasınız.

Şu an yapabileceğiniz tek şey, itiraz edildi mi edilmedi mi öğrenmek ve gerekirse avukat tutmak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı