Üst düzey bir oyun sistemi toplama

Amd sistem 2500 liraya gider derken intel'i kastettin galiba. Ayrıca İntel fiyat performans konusunda Amd'nin yanına yaklaşamaz. Testler ortada şuan link atamayacağım fakat DH'de birisi FX 6100 ile i5 3770K'yı ciddi anlamda karşılaştırmış. Test sonuçları aklımda ve bu testleri 2-3 kere uygulamışlar emin olmak için. 2 işlemciyide 4.5 Ghz O.c yapmışlar. Ekran kartı ve diğer tüm sistem bileşenleri aynı. Oyunlardaki Fps farkı 2 en fazla 3 fps bu oyunlar arasında güncel oyunlar var BF3 GTA4 vb. Oyunlarda full grafik ayarları açık ve 1080p full HD çöznürlükte test yapmışlar. Fark ortada FX 6100 250 tl İ5 3770K 400-500 tl. Kısacası günlük işler ve oyun için Amd çok iyi bir tercih. Amd intelden daha iyi olarak algılamayın İntel'in performans konusunda bir üstünlüğü var tabiki ama alsanız bile zaten o performansı kullanamıyorsunuz ki kullanmayacağınız performansa neden para ödeyesiniz ? Bu 8 veya 12 GB RAM alıp 4 GB sini bile kullanamamaya benziyor.

Aynen katılıyorum... :)

2 kişi kapışıyor, birbirlerini "Sen bilmiyorsun !" diye suçluyor.

Birisi AMD oyun için, Intel lüks işi diyor.

Diğeri Intel'e para dökdükten sonra bakkal kartı almış, FPS donmasını işlemciden sanıyor.

Başka biri AMD oyun için yaratılmıştır, firmalar AMD üzerinden gidiyor diyor.

Ötekisi de oyun sistemine kurumsal müşteriler için anakart öneriyor.

Bir de ben konuşayım. Siz bu işlerden anlıyor musunuz ?

Sebastian güzel sistem önermiş. Alabilirsiniz :)

Diğeri Intel'e para dökdükten sonra bakkal kartı almış, FPS donmasını işlemciden sanıyor.

Bence çok haklısın.Bende diğelim FX6100 veya 4300 var ama ben bunu 6000 serisi bi ekran kartıyla Crysis3'te kullanırsam FPS'yi yüksek beklemem yanlış olur ama HD7870 gibi bir ekran kartıyla kullansam FPS'yi yüksek beklerim tabiki. Şimdi ben diyorum ki iş ekran kartında bitiyor doğru mu?

Ve de Sebastian'ın önerdiği sistemi bende öneriyorum.

Yanlış yorum mu yaptık hocam ? :) Şu lüks işini üstüme alındım biraz :)

Kardeşim bilmiyorsan susacaksın. AMD ucuz fiyatlıdır ve kalite açısından güvenli değil.
Intel daha çok performans sağlar.
O zaman sana bir soru. Neden ASUS'un en üstün bilgisayarı ve dünyanın en hızlı bilgisayarlarından biri olan ASUS ROG Tytan'da neden AMD işlemci yok da i7 var ?
Sonuçta o da bir oyun bilgisayarı ?
Kalite açısından güvenli değil mi ? 6 yıldır kullanıyorum. :D Reklam verdiğinden olmasın o :D

- - - Güncellendi - - -

Tamam kardeşim. Ben sana diyeceğimi diyeyim. 1700 Liraya en iyi bilgisayar Intel ile gider, AMD ile değil. AMD anca 2500 liraya gider ama oyunlarda kasma, FPS düşüklüğü görürsen bil ki bu işlemci yüzündendir.
Amd fx 6100+5570 ekran kartıyla battifield 3 1920x1080 yüksek ayarda gayet kasmadan açtı. Amd phenom ii x4 965+6770'de ise 1920x1080 ultra ayarda kasmadan açtı. Ve hiçbir şekilde fps düşüşü filanda görülmedi. Şuanda cpu 29 derece ve stok fan :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Dengesiz bir sistem toplamışsın. :)

- - - Güncellendi - - -

ÜrünFiyatAdetKDV Dahil Tutar*Avantajlı Tutar
SAMSUNG
21,5'' S22B350H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
219,00 USD506,50 TL*379,88 TL
Toplam (KDV Dahil):​
2.761,48 TL
*2.071,11 TL

SSD tamamen gereksiz olmuş. Düşük bütçeli bir sistem SSD sonra alınıp ekran kartına yatırım yapılmalı. Ana kart olarakta M5A97 daha uygun olur diye düşünüyorum.

- - - Güncellendi - - -

Dengesiz bir sistem toplamışsın. :)

- - - Güncellendi - - -

ÜrünFiyatAdetKDV Dahil Tutar*Avantajlı Tutar
SAMSUNG
21,5'' S22B350H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
219,00 USD506,50 TL*379,88 TL
Toplam (KDV Dahil):​
2.761,48 TL
*2.071,11 TL

Aklımdan geçmişti bu sistem :)

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı