Üst katta Wi-Fi ile Ping sorunu

Schweppes

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
2 katlı bir evde oturuyorum ve modem alt katta benim bilgisayarım ise üst katta. Anakartım olan Msi Z370 Pro Carbon AC anakartımın kendi Wi-Fi adaptörü ile alttaki modeme bağlanıyorum. 2 tık çekiyor ve download olarak neredeyse tam performans alıyorum ama mesafeden ötürü ping sorunu yaşıyorum oyunlarda. Bunun çözümü kablo hariç ne şekilde yapılabilir? Çok masraflı olmayacak bir şekilde çözüm arıyorum. Acces Point gibi bir çözüm evdeki konum neticesinde pek mantıklı değil modemle bilgisayarın ortasında bir yerde konumlandıracağım yer yok. Tam olarak altlı üstlü konumda modem ve bilgisayar. Nasıl çözüm bulunabilir buna?

Öncelikle komut istemi (CMD) açıp modemle PC arasında ping testi yap. Ping -t 192.168.1.1 komutunu gir. Modem IP farklı ise ona göre gir. Modem ile PC arasında MS değeri yükselmiyorsa 1 2 3 4 falansa bağlantın iyidir. DNS jumper ile iyi bir DNS bulup onu girersin ping düşer. Wireless'tan bağlıyken modeme başkaları bağlanıyorsa buda pingin yükselmesine neden oluyor. Wireless çekim noktasında sorun varsa, modemin antenini yükseltirsen daha rahat çeker. 8 DBİ bir anten takarsın her yerden çeker.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı