Wi-Fi 6 ping sorunu

• Konuyu başlatan YBK
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 2.473

YBK

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar,
  • Aliexpressten satın almış olduğum Fenvi marka Wi-Fi 6 adaptörüm gelmiş bulunmakta. Hız testi yaptığımda 25 Mbps internet hızımın tamamını eksiksiz alıyorum. Ping değerim 19 olarak çıkıyor. (2.4 Ghz veya 5 Ghz bağlantıda fark olmuyor) (Superonline Fiber kullanıcısıyım)
  • Ancak bugün online bir oyunda (Dead by Daylight) denediğimde arada giren ping, oyunu oynanmaz kılıyor, tam aksiyonun ortasında ping giriyor mesela.
  • 2.4 Ghz bağlandığımda protokol kısmında Wi-Fi 4 (802.11n) yazıyor, 5 Ghz bağlandığımda ise Wi-Fi 5 (802.11ac) yazıyor. Aslında kartın hakkı Wi-Fi 6 (802.11ax) ama henüz bu teknolojide bir modemim yok.
Soru: Aldığım ürünün linki bu. Acaba bu ping sorununu kablolu bağlantı seviyesine iyileştirmek için neler yapabilirim? Bu durum normal midir?

(Moderasyon ekibi yazının şemasını değiştirmezse iyi olur, listeleme yöntemi okumanın kolaylaşması için uygun olur diye düşündüm.)

Windows Defender?

Oyun serverına olan uzaklık aldığın ping değerlerini etkiler. Duruma göre yaşadığın durum normal de olabilir ama bunun için karşılaştırmalar yapman gerekir, ethernet ile WiFi arasında.
Pingin normalde de yüksek bu arada, bende 5 civarı gezinir.

Son düzenleme:
Kablolu olarak test yapmadan kabloyu kaldırmıştım, olmazsa onu tekrar çıkarıp ölçüm yapayım. Ama lolde 9-10 ping arası alıyordum. Aynı oyunu kablolu olarak sık sık oynardım ama ping sorununu ilk defa bu adaptör ile yaşadım. 19 olarak gösterilen değer bile kabul ama durum daha vahim.

Bilgisayarımda herhangi bir ağ adaptörü uygulaması yok. Klavye-mause ve kulaklığım bluetooth, masa ampulüm de wifi'ye bağlı, onun dışında bir de telefonum wifi'ye bağlı. Modemle aramda tek duvar var.

Kablosuz sürücüleriniz güncel mi? Kendi dizüstü bilgisayarımda AX200 adaptör ile ping değerlerini denediğimde (cihazımda kablo çıkışı olmadığı için) masaüstü bilgisayarımın kablolu performansına göre 3-4ms daha fazla alıyorum yalnızca. Bu değerlerde zaten gayet normal ki 5GHz sinyalim ile aramda 2 tane 20cm'lik perde beton mevcut.

Bu arada bende AX200 adaptörümü Fenvi'den satın almıştım.

Kablosuz sürücüleriniz güncel mi? Kendi dizüstü bilgisayarımda AX200 adaptör ile ping değerlerini denediğimde (cihazımda kablo çıkışı olmadığı için) masaüstü bilgisayarımın kablolu performansına göre 3-4ms daha fazla alıyorum yalnızca. Bu değerlerde zaten gayet normal ki 5GHz sinyalim ile aramda 2 tane 20cm'lik perde beton mevcut.

Bu arada bende AX200 adaptörümü Fenvi'den satın almıştım.
Masaüstü için güncel sürücüleri nasıl edinebilirim?
2 günde 2-3 kere internet koptu, iyice sinir bozmaya başladı. Belki normaldir ancak kablolu performansı alacağımı sanıyordum.

Dosya Ekleri

• aaaaa.png
    aaaaa.png
    9,6 KB · Görüntüleme: 90
Son düzenleme:
Kasaya bağlı birçok kablo mevcutturtur ve bu kablolar az da olsa bir frekans yayarlar ve sadece yaymayıp frekansları da çekerler, kasanız kapalı bir yerde ise ve etrafında çok fazla kablo varsa bu yükleme hızına etki eder ve anlık laglar oluşur. Normalde fark etmezsin ama oyunlarda farkedilir, bu sorun anakart kaynaklı da olabilir ama bu ihtimal düşük. Özellikle kasa için çok yanlış bir seçim yapmışsın dostum, USB adaptörleri tercih etmelisin onlar daha stabil çalışırlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı