Üvey annem beni istemiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üvey annem hemen atladı olaya nasıl alırsın çocuğa fareyi yok mu falan falan bir sürü laf etti. Sonrasında ise bana dediği şu 'Kemal ben seninle artık bir yere çıkmak aynı yerde bulunmak istemiyorum' dedi.
Üstüne gitseydiniz nedenini sorsaydınız. Niye bu kadar bencil davrandığını sorsaydınız. Biraz ezseydiniz yani hataları ile. Gazlayın babayı size bakmak zorundalar sonuçta. Sanki birisine zararınız var.
 
Babasından hava ala ala gö*ü arşa ermiş zaten. Babası ile konuşsa gidecek kadına diyecek adam ol diye kadın buna daha da çök kinlenecek sonra bırak konuşmayı anca birinin kötü haberi alınır.
Babasının duruma el atması dışında başka bir çözüm yok. Ya babası üvey annesi ile çocuğunun arasını yapacak ya da ileride öz oğlu ile arası açılacak.
 
Merhaba;
Ben 11 yaşında iken annemle babam ayrıldı.
Benim velayetim de babamdaydı.
İyi kötü geçiniyorduk ama bundan yaklaşık 1 sene önce bir kadınla tanıştı babam ve onunla bu sene nisan ayında evlendi. Onun 2 tane çocuğu var benimle beraber yaklaşık 3 kişiyiz çocuk olarak. Babam kadının çocuklarına değer verirken, üvey annem bana hiç değer vermiyor.
Yemek bile yapmıyor sabahları kendi yemeğimi kendim yapıyorum 1 aydır. Yeni bir eve çıkacağız ve çıkacağımız ev 3+1 bu durumdan üvey annem rahatsız, çünkü 2 kişi tek odada kalmak zorunda maddi sıkıntılardan dolayı. Bu ev konusu çıktığından beri (1 aydır) benimle sürekli babamın yanında kavga ediyor, laf ediyor vesaire vesaire.
Babamda evin düzeni bozulmasın diye laf etmiyor ama artık bugün iş çığrından çıktı gibi bir şey.
Bugün sabah kahvaltı için bir yere gittik. Orada bir tane mouse gösterdim babama babam da taşınalım alırız dedi.
Üvey annem hemen atladı olaya nasıl alırsın çocuğa fareyi yok mu falan falan bir sürü laf etti. Sonrasında ise bana dediği şu 'Kemal ben seninle artık bir yere çıkmak aynı yerde bulunmak istemiyorum' dedi. Babam ses etmedi ama gerçekten çok üzülmeye başladım. Gidecek bir yerim de yok. Yani annem var ama pek iyi değil aramız.
Kadının da istediği bu sanırım beni annemin yanına göndermek.
Ne yapmam gerekiyor bu konuda?

Kaba davranmalısın ve bence o çocuklarına yemek yaparken bana da yap gibi şeyler söylemelisin, babanla otur konuş bir seçim yapsın. Okurken gözlerim dolu Allah yardımcın olsun.
Baban ileride yaşlanacak ve sen bakacasın o kadın bakmayacak, babanın iyi bir seçim yapması gerek.
 
Babanın uyandırılmaya ihtiyacı var birinin babanla konuşması lazım ve bu babanın hiç tanımadığı biri olmalı.
 
Biraz uzun vadeli bir tavsiye olsa da sabredip bir an önce üniversitenin yoluna bakın. Alttan almayın kadına karşı tepki gösterin. Bu tepkiden sonra babanız sizin tarafınızı seçmezse annenize gitmek en mantıklısı. Ayrıca annenizin aldatma olayı için dışlamayın. Eşler arasındaki mevzuları kim bilir... Anneniz sizinle görüşmek istiyor mu?
 
Biraz uzun vadeli bir tavsiye olsa da sabredip bir an önce üniversitenin yoluna bakın. Alttan almayın kadına karşı tepki gösterin. Bu tepkiden sonra babanız sizin tarafınızı seçmezse annenize gitmek en mantıklısı. Ayrıca annenizin aldatma olayı için dışlamayın. Eşler arasındaki mevzuları kim bilir... Anneniz sizinle görüşmek istiyor mu?

Kesinlikle anne yüreği farklı bir şey. Üvey e de sert davran seni ezmesine izin verme.
 
10 senedir annem babam ayrı (ben 9 yaşındayken ayrıldılar) hikayesi uzun açıkçası üvey anne sorunu bende de var eskiden ayda 2 kere gidiyorum babama kalma zorunluluğu yüzünden ve kadından nefret ediyordum oda pek iyi değildi neyse ki velayet annemde babamla durumu konuştum toplam 3 senedir (corona döneminden beri) kalmaya gitmiyorum size önerim kendinizin posturunu koyun kendinizi ezdirmeyin eğer ezdirirseniz kadın daha da üstünüze gider babanızla durumu konuşun ben kendimi ağırdan aldım şimdi bir söz söyledimmi hiçbir şey diyemiyor babamda beni dinliyor bir de anne yüreği her zaman iyidir annenizle anlaşın kötü bir nedenden ayrılmadılarsa annenizle iyi geçinin.
-Bazen humarage gibi olmak lazım kendinizi kimseye ezdirmeyin.
(Şaka değil)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı