Ultra ve Low'da aynı FPS almak

rephellboy

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 ay önce format attım bilgisayara.
Formattan sonra CoD Warzone'da FPS düşüşü oldu. Mesela 100'lerde gezerken düşük ta kalabalık yerlerde 60 düşüp 60-70 FPS ile oynuyorum. Komik yeri de Ultra'da oynarken böyle bir sorun yok.
Bu arada hemen hemen her oyunda aynı sorunum var. Mesela yakın zamanda, yaz indiriminden aldığım The Forest oyununda 30-40 dakika oynadıktan sonra, her 30 saniyede bir gözle rahat görünebilir FPS düşmesi yiyorum. PUBG'de, fortnitta da öyle.
Mesela arkadaşım benimle aynı sistemi var ama onun ekran kartı GTX 1650 Super ve 8 GB RAM'i var değişik bir şekilde bahsettiğim oyunların herhangisin de FPS düşmesi yemiyor, aksine benimle oyunlarda aynı FPS alıyor.
Bu arada unutmadan Windows 10 2004 format attım ve format attıktan sonra, BIOS sürümünde güncelledim.
Sistemim:
Ryzen 5 2600
Palit GTX 1660 6 GB Dual
16 GB RAM (8+8) 3000MHz CL 16
120GB SSD, 1TB HDD

İlk başta bu konuyu açtığımda FPS düşmesi Yemen RAM'dan olabilir dediler, bende 8 GB daha alıp 16 GB yaptım ama yine sorun devam ediyor. Ekran kartın sürücüleri ve anakartın Driver'leri hepsi güncel, tüm Driver'ler yüklü.
Format atmadan önce bana bilgisayarı gönderen firma, Windows 10 legacy olarak kurmuşlardı, ve bilgisayarı bana gönderdiklerinde BIOS sürümü 1'di, yani anakartın ilk BIOS sürümü. Bende anakartın sitesine girip ilk dedikleri gibi 1.40 yükseltip sonra 3.70 yükselttim.
RAM'leri test ettim RAM'lar de sağlam, herhangi bir error almadım. RAM'lar XMP destekliyordu, RAM hızını da 3000 MHz XMP ile çektim.
Çok uzun bir yazı yazdım kusura bakmayın noktalama işaretlerini yanlış koymuş olabilirim.
CoD Warzone'da aldığım FPS'ler
Ultra:
AVG FPS: 80.5
Min FPS: 44.8
Max FPS: 129
1% Low: 55.0
0.1% Low: 6.1

Low grafik:
AVG: 88.5
Min: 24.9
Max: 129.9
1% Low: 35.9
0.1% Low: 2.7

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 ay önce format attım bilgisayara.
Formattan sonra CoD Warzone'da FPS düşüşü oldu. Mesela 100'lerde gezerken düşük ta kalabalık yerlerde 60 düşüp 60-70 FPS ile oynuyorum. Komik yeri de Ultra'da oynarken böyle bir sorun yok.
Bu arada hemen hemen her oyunda aynı sorunum var. Mesela yakın zamanda, yaz indiriminden aldığım The Forest oyununda 30-40 dakika oynadıktan sonra, her 30 saniyede bir gözle rahat görünebilir FPS düşmesi yiyorum. PUBG'de, fortnitta da öyle.
Mesela arkadaşım benimle aynı sistemi var ama onun ekran kartı GTX 1650 Super ve 8 GB RAM'i var değişik bir şekilde bahsettiğim oyunların herhangisin de FPS düşmesi yemiyor, aksine benimle oyunlarda aynı FPS alıyor.
Bu arada unutmadan Windows 10 2004 format attım ve format attıktan sonra, BIOS sürümünde güncelledim.
Sistemim:
Ryzen 5 2600
Palit GTX 1660 6 GB Dual
16 GB RAM (8+8) 3000MHz CL 16
120GB SSD, 1TB HDD

İlk başta bu konuyu açtığımda FPS düşmesi Yemen RAM'dan olabilir dediler, bende 8 GB daha alıp 16 GB yaptım ama yine sorun devam ediyor. Ekran kartın sürücüleri ve anakartın Driver'leri hepsi güncel, tüm Driver'ler yüklü.
Format atmadan önce bana bilgisayarı gönderen firma, Windows 10 legacy olarak kurmuşlardı, ve bilgisayarı bana gönderdiklerinde BIOS sürümü 1'di, yani anakartın ilk BIOS sürümü. Bende anakartın sitesine girip ilk dedikleri gibi 1.40 yükseltip sonra 3.70 yükselttim.
RAM'leri test ettim RAM'lar de sağlam, herhangi bir error almadım. RAM'lar XMP destekliyordu, RAM hızını da 3000 MHz XMP ile çektim.
Çok uzun bir yazı yazdım kusura bakmayın noktalama işaretlerini yanlış koymuş olabilirim.
CoD Warzone'da aldığım FPS'ler
Ultra:
AVG FPS: 80.5
Min FPS: 44.8
Max FPS: 129
1% Low: 55.0
0.1% Low: 6.1

Low grafik:
AVG: 88.5
Min: 24.9
Max: 129.9
1% Low: 35.9
0.1% Low: 2.7
Ayni sorun bendede var kardeşim. 2070s aldim ve bazi oyunlarda gerçekten ultra daha yüksek fps sağlıyor. Psu dan yapabilir diye dusundüm önerilenin altindaydi fakat mantiksiz geldi sonradan. Hele ilk aldiğimda rezildi fps alamiyordum format atip biosu güncelledikten sonra toparladi gibi ama yinede bazi oyunlarda ultra lowa alsam bile fps in degismemesi saçmalik. Ekran kartimin coil whine sorunuda vardi garantiye gönderdim degisim sağlanirsa yeni bir psu yla tekrar deneyeceğim. Eğer ayni sorunla karsilasirsam tanidigim ve bu isleri iyi yapan biri var ünlü yayincilara teknik destek olmus ona havale edeceğim :D

Sistem dengeli ondan. İşlemci 2600 RTX 1660 kartı dengeliyor. LOW yaparsan işlemciye yük biner. Ultra yaparsan Ekran kartına yük biner. Ultra oynayın tavsiyem oyunları. Hiç olmassa drop azalır. Ve çamur gibi grafiklerle oynamassınız.

Sistem dengeli ondan. İşlemci 2600 RTX 1660 kartı dengeliyor. LOW yaparsan işlemciye yük biner. Ultra yaparsan Ekran kartına yük biner. Ultra oynayın tavsiyem oyunları. Hiç olmassa drop azalır. Ve çamur gibi grafiklerle oynamassınız.
Hocam işte format atmadan önce böyle bir sorunum yoktu. Bilgisayarı 1 sene önce aldım. Virüs bulaştığından dolayı format atmak zorunda kaldım . Madem format atmışken , biosu da güncelleyim dedim sonra olanlar oldu .
Herşeyi test ettim , ekran kartı, işlemci , harddiskler , ramlar , herhangi birinde sorun yoktu .
Anakartım : Asrock B450M HDV R4.0

Güç seçeneklerinde yüksek performans seçmeyi veya gelişmiş seneçeneklerden minimum işlemciyi %100 yapmayı dener misin. %100 yaptıktan sonra sıcaklıkları kontrol etmeyi unutma bu arada.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı