Matebook 13 2019 Intel i5 8265U kullanıyorum.
Bir sene oldu. Bu sene içinde Windows, Ubuntu, Kubuntu, Elementary OS ve macOS gibi çeşitli işletim sistemleri kullandım. İçini açıp SSD'sini de değiştirdim.
Öncelikle cihazın malzeme kalitesi gerçekten yüksek. Ben 5200 TL gibi bir fiyata almıştım Vatan'dan ve o fiyata çoğu laptop plastik kasa, minicik touchpad ve FHD ekran ile geliyordu. Bu laptop tamamen metal kasa, touchpadi cidden büyük ve hareketleri, tıklamaları aynı macOS/Trackpad gibi, ekranı 2K.
Bence böyle bir Ultrabook laptop için en iyisi, Undervolt yapıp Windows kullanmak. Yanına da idaretenlik Kubuntu ya da eOS kurulabilir. Ama Undervolt yapılmış bir Windows kesinlikle mükemmel çalışıyor.
Parmak izi okuyucu açma tuşunun üstünde ve basar basmaz parmağınızı okuyor, tuşa basışımdan Windows'a gelmesi 4 5 saniyeyi buluyor bulmuyor. Uv yaptıktan sonra hem sıcaklıkları azaldı hem de pil süresi iyileşti. Çoğu zaman fan bile çalışmıyor.
Özetle, çok güzel bir laptop. M1 işlemcili MacBook'lar çıkmadan önce, Intel MacBook'lar için kesinlikle iyi bir alternatifti. Şu an ise Ultrabook klasmanında sağlam bir alternatif.
Küçük ve hafif, 1.3 kg, adaptörü de küçük. Çantada taşıması kolay. Klavyesi arkadan aydınlatmalı, hissi iyi. Üzerinde hareket ve ışık sensörleri sayesinde, ışıklar kapandığında ya da laptobu elinize aldığınızda klavye ışıkları otomatik ayarlanıyor. Ya da yine ışık sensörüne göre ekran parlaklığı otomatik ayarlanıyor.