Ultrabook önerisi

Her yere götürebileceğim hafif, ince bir Ultrabook arıyorum, kablosundaki güç kaynağı MacBook'lar da ki gibi priz kısmı kalın olmasını istiyorum çünkü zorluklar yaşatabiliyor. Ekranı 1920X1080 olmak zorunda ve tabii ki de SSD şart, bataryası uzun ömürlü olursa çok çok iyi olur. Ultrabook'ların ısınma sorunu var mı acaba oyun oynarken çok ısınır mı? Çok zorlamayacağım CS:GO, LoL ve Minecraft gibi oyunları ve dizi film açsın yeter, önerileriniz için şimdiden teşekkürler. :)

Bütçe belirtilmediği için atıyorum. Daha ucuzu olabilir belki emin değilim ancak MacBook alınmak istenmediğinde alınabilecek en iyi UltraBooklardan bir tanesi. Şarjı 16 saat kadar dayanabiliyor.

13inç benim için en ideali sanırım. 😅

Sanırım bunu alacağım, aradığım her şeyi buldum bu modelde. :D

Ekranı dokunmatik olsa ve katlanabilse tam olacak. :D
Acer Swift 5 bak istersen.

İşlemcisi 4600H, bende var diye demek istemezdim ama 3500U'yu dövüyor :D

İşlemcisi 4600H, bende var diye demek istemezdim ama 3500U'yu dövüyor :D

13inç olsa düşünmeden alırdım ama maalesef, kararımı verdim Huawei Matebook 13 2020 AMD modelini alacağım aşık oldum resmen. :D

@SideWinder 'de de Matebook 13 var ama 2019 versiyonu biraz daha küçük.

Umarım rahatsız etmemişimdir. : )

Evet bu model zaten @SideWinder 'i aklıma getirdi, Linux kurmuştu sanırım kurduğu dağıtımı hatırlamıyorum. :D

Bende Linux kurmayı düşünüyordum açıkçası hatta macOS deneyeceğim alırsam. :)

İbrahim hocam 2019 Intel versiyonuna sahip.

Bu arada 3500U desteklemiyor, daha doğrusu AMD mobil mimariler desteklenmiyor. Desteklese ben kuracakatim.

İbrahim hocam Intel versiyonuna sahip diye yapabildi.

Matebook 13 2019 Intel i5 8265U kullanıyorum.

Bir sene oldu. Bu sene içinde Windows, Ubuntu, Kubuntu, Elementary OS ve macOS gibi çeşitli işletim sistemleri kullandım. İçini açıp SSD'sini de değiştirdim.

Öncelikle cihazın malzeme kalitesi gerçekten yüksek. Ben 5200 TL gibi bir fiyata almıştım Vatan'dan ve o fiyata çoğu laptop plastik kasa, minicik touchpad ve FHD ekran ile geliyordu. Bu laptop tamamen metal kasa, touchpadi cidden büyük ve hareketleri, tıklamaları aynı macOS/Trackpad gibi, ekranı 2K.

Bence böyle bir Ultrabook laptop için en iyisi, Undervolt yapıp Windows kullanmak. Yanına da idaretenlik Kubuntu ya da eOS kurulabilir. Ama Undervolt yapılmış bir Windows kesinlikle mükemmel çalışıyor.

Parmak izi okuyucu açma tuşunun üstünde ve basar basmaz parmağınızı okuyor, tuşa basışımdan Windows'a gelmesi 4 5 saniyeyi buluyor bulmuyor. Uv yaptıktan sonra hem sıcaklıkları azaldı hem de pil süresi iyileşti. Çoğu zaman fan bile çalışmıyor.

Özetle, çok güzel bir laptop. M1 işlemcili MacBook'lar çıkmadan önce, Intel MacBook'lar için kesinlikle iyi bir alternatifti. Şu an ise Ultrabook klasmanında sağlam bir alternatif.

Küçük ve hafif, 1.3 kg, adaptörü de küçük. Çantada taşıması kolay. Klavyesi arkadan aydınlatmalı, hissi iyi. Üzerinde hareket ve ışık sensörleri sayesinde, ışıklar kapandığında ya da laptobu elinize aldığınızda klavye ışıkları otomatik ayarlanıyor. Ya da yine ışık sensörüne göre ekran parlaklığı otomatik ayarlanıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı